Tilburgs bedrijf in Canadese handen

McCain koopt de maker van de Mora-snacks

3 Maart 2016 - Redactie Boerenbusiness

De Canadese patatfabrikant McCain neemt een meerderheidsbelang in de Tilburgse krokettenmaker Van Geloven, bekend de snacks onder het merk Mora.

Dit hebben de twee ondernemingen bekendgemaakt. Welk bedrag er met de deal is gemoeid en hoe groot het belang is dat McCain heeft gekocht, is niet bekendgemaakt. Van Geloven maakt en verkoopt onder het merk Mora onder meer kroketten, saté, nasi- en bamisnacks en frikandellen. Het bedrijf wilde eerder samengaan met branchegenoot Royaan, dat bekend is van de merken Van Dobben en Kwekkeboom. Maar die fusie ketste in 2012 af, op mededingingsbezwaren.

Van Geloven wil profiteren van de wereldwijde schaalgrootte van McCain

Van Geloven is onder meer marktleider in de supermarkten met zijn Mora-snacks en bedacht onder meer een luxe kroket en een extra grote bitterbal, meldt Z24. Behalve van Mora is Van Geloven eigenaar van het ambachtelijke bitterballen- en krokettenmerk De Bourgondiër en satéspecialist Hebro. Daarnaast levert het bedrijf onder de eigen naam en onder de merken Van Lieshout en Welten snacks aan horecagelegenheden. Ook veel huismerken komen bij Van Geloven vandaan.

Vorig jaar nam de Britse investeerder Towerbrook Capital al een meerderheidsbelang in Van Geloven. Deze investeerdersmaatschappij houdt een minderheidsbelang in het bedrijf. Van Geloven wil onder de hoede van McCain profiteren van de wereldwijde schaalgrootte van de Canadese producent van diepvriesproducten. Dat levert niet alleen in de Benelux een sterkere positie op, maar ook elders in Europa, zei directeur Peter Doodeman.

McCain ziet de 'toonaangevende merken en producten' van Van Geloven als een waardevolle aanvulling op het eigen snackaanbod, zei de Belgische topman Dirk van de Put. Dat moet met name in Europa voor extra groei zorgen. Het Brabantse bedrijf was vorig jaar goed voor een omzet van 197 miljoen euro.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Nieuws Aardappelen

McCain verkoopt CelaVita aan investeerder

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden