Bedrijfsnieuws McCain Foods

mccain

Nieuws Oorlog

McCain zet streep door nieuwe fabriek in Rusland

McCain heeft aangekondigd de bouw van een nieuwe fabriek in Rusland definitief stop te zetten, nadat eerder al werd aangekondigd dat de bouwplanen werden gestaakt.
11 Maart 2022
aardappelen aardappelbewaring zetmeelaardappelen

Nieuws Aardappelen

Rectificatie op marktvideo aardappelen

In het videomarktbericht voor aardappelen van 21 februari jl. is een fout geslopen. Ten onjuiste wordt genoemd dat aardappelverwerker McCain zijn contractprijzen voor de tweede maal heeft verhoogd. Dit is niet het geval. Boerenbusiness biedt zijn excuses aan voor de verwarring die hier omheen is ontstaan.
23 Februari 2022
aardappelen pootgoed pootaardappel Innovator

Achtergrond Aardappelen

Poolse aardappelteler pikt contractprijs niet langer

'Nie' klinkt het eensgezind in Polen. Fritesaardappeltelers weigeren fritesaardappelen op contract te telen als de prijzen en voorwaarden niet verder verbeteren. Ze zijn ontevreden met de voorgestelde verhogingen waar de fabrieken voor 2022 mee komen. Bij meerdere verwerkers speelt dit, ook in de chipssector.
24 December 2021
mccain

Nieuws McCain

McCain investeert in productie van wortelfrites

McCain investeert fors in het bedrijf Strong Roots, gespecialiseerd in de productie van plantaardige diepvriesproducten. Met de samenwerking wil de fritesfabrikant het productportfolio uitbreiden en inspelen op de snel groeiende vraag naar gezonde en makkelijke voeding.
15 December 2021
mccain

Inside Aardappelen

Klimaatambities McCain vergen hulp van telers

Fritesfabrikant McCain wil de uitstoot van broeikasgassen in 2030 halveren. Dat maakte het bedrijf vorige week bekend met de presentatie van het '2020 Global Sustainability Report Summary'. Maar dat kan McCain niet alleen. Ook andere partners in de keten worden bij de klimaatambities betrokken.
15 Juni 2021
mccain

Inside Aardappelen

Contract McCain wil stabiliteit uitstralen

De fritesprijzen staan onder druk, waardoor aardappelverwerker McCain is genoodzaakt de contractprijzen voor 2021/22 bij te stellen. Het komt niet tot grote fluctuaties. Naar eigen zeggen wil het bedrijf stabiliteit uitstralen. Voor de lange termijn wil McCain uitbreiden, omdat de verwerkingscapaciteit toeneemt.
1 Februari 2021
mccain

Nieuws Aardappelen

McCain investeert door en breidt fabriek Lelystad uit

Dat McCain Foods op een positieve manier naar de toekomst kijkt, blijkt uit de hoeveelheid investeringen die het bedrijf dit jaar heeft gedaan. De fritesproducent zet zich actief in tegen de klimaatverandering en hoopt snel een voet aan wal te zetten in Rusland. De nieuwste investering is de uitbreiding van de fabriek in Lelystad. Maandag 12 oktober is hiervoor de eerste paal geslagen.
13 Oktober 2020
aardappelen frites

Nieuws Aardappelen

McDonald's helpt teler bij verbeteren van bodem

McDonald's zet, in samenwerking met leverancier McCain, een fonds op om aardappeltelers in het Verenigd Koninkrijk te ondersteunen bij het gebruik van innovatieve technieken en technologieën om de bodemkwaliteit en het waterbeheer te verbeteren. Op deze manier willen de bedrijven een bijdrage leveren aan de klimaatdoelen van de overheid.
29 September 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox