Shutterstock

Inside Aardappelen

Aardappeloogst Noord-Amerika kleinste in 3 jaar

18 September 2018 - Anne Jan Doorn

De Noord-Amerikaanse aardappeloogst wordt voor 2018 op ruim 27 miljoen ton geschat, wat het de laagste opbrengst in 3 oogstjaren maakt. Dit terwijl er wel een kleine stijging zichtbaar is in het areaal.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Uit opbrengstprognoses van het USDA (het Amerikaanse ministerie van Landbouw) en Statistics Canada blijkt dat de aardappeloogst van 2018 naar verwachting 2,3% lager is dan de oogst van 2017. Het gaat hier om de totale oogst, inclusief vroege aardappelen in zowel de Verenigde Staten (VS) als Canada. 

In Canada wordt de totale opbrengst op ongeveer 5 miljoen ton geschat, terwijl dat vorig jaar ongeveer 5,5 miljoen ton was. Ondertussen zijn de weersomstandigheden in Canada nadelig voor de oogst, wat een verdere opbrengstverlaging kan betekenen.

Minder dan vorig jaar
In de VS wordt een opbrengst van 22 miljoen ton verwacht, wat zo'n 2% minder is dan vorig jaar. In de belangrijke productieregio's Idaho en Washington, waar bijna 66% van de aardappelen worden geteeld, liggen de opbrengsten iets lager dan vorig jaar. In eerdere prognoses werd de oogst in Idaho juist hoger ingeschat

 

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden