Shutterstock

Inside Aardappelen

Start nieuwe productielijn onderstreept groei Agristo

15 Februari 2019 - Anne Jan Doorn

Aardappelverwerker Agristo zet in op groei. Dit wordt nog eens extra onderstreept door het in gebruik nemen van een tweede lijn in de fabriek in Wielsbeke. Daarbij lijkt de groei positieve gevolgen te hebben voor Nederlandse aardappeltelers.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Belgische aardappelverwerker opende de nieuwe fabriek in Wielsbeke in 2017 en er werd gestart met een eerste productielijn. Nu de tweede lijn in gebruik genomen wordt, stijgt de totale productie van de fabriek naar 200.000 ton frites per jaar. Dat meldt Steven de Cuyper, de Agro Director bij Agristo, aan Potatobusiness.

Daarmee draait de fabriek in Wielsbeke, die €200 miljoen heeft gekost, nu op volle toeren. In totaal produceert Agristo nu jaarlijks 700.000 ton frites en andere aardappelproducten. De aardappelverwerker realiseert op het moment een marktaandeel van 4% en wil dat aandeel in 2023 verhoogd hebben tot 7%.

Meer aardappelen nodig
Om die groei te kunnen realiseren, heeft Agristo meer aardappelen nodig. Daarvoor is groei in het areaal nodig. Die komt niet alleen uit Frankrijk en België, maar ook uit Nederland. Om de Nederlandse aardappeltelers aan zich te binden, presenteerde Agristo de hoogste contractprijs voor oogst 2019. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden