Agrifoto

Inside Aardappelen

Agrico betaalt hoogste uitbetalingsprijs ooit

5 Juli 2019 - Anne Jan Doorn - 8 reacties

Aardappelcoöperatie Agrico heeft de uitbetalingsprijzen voor pootgoed en consumptieaardappelen op vrijdag 5 juli naar buiten gebracht. De prijzen zijn historisch hoog.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De gemiddelde prijs van pootaardappelen komt uit op €39,57 per 100 kilo voor alle geleverde tonnen van 28 millimeter opwaarts en de klasse S tot en met A. Dat is €1,50 hoger dan eerder werd verwacht. De prijs voor de pootgoedmaat komt uit op €44,03 en dat is een record in de geschiedenis van Agrico.

Terwijl het pootgoedareaal van Agrico wederom met 3% is gestegen, had de coöperatie toch met een tekort te maken. Hoewel er een relatief hoog percentage aardappelen in de bovenmaat zat, kon dit toch goed afgezet worden. Dit omdat er niet voldaan kon worden aan de vraag naar poters in de pootgoedmaat. Daardoor bleef er bijna geen pootgoed over aan het einde van het seizoen.

Consumptieaardappelen
Wat betreft de consumptieaardappelen, komt Agrico voor het ras Milva op een prijs van €30,10 uit. Dit ras is het grootste ras in het vrij vastkokende segment. Het ras Erika noteert €40,76. In het roodschillige segment komt Esmee uit op een prijs van €38,88. Voor het specialiteitenras Cerisa wordt €50,77 betaald. De prijzen gaan over levering in week 9 en in de maat 0/+. De saldo's van de rassen liggen tussen de €11.000 en €19.000. Dit seizoen heeft een groep telers van Agrico voor het eerst succesvol aardappelen geleverd onder het keurmerk PlanetProof. 

Voor de biologische consumptie aardappelen betaald Agrico €40,33 voor het ras Carolus. Voor het ras Alouette wordt €40,45 uitbetaald en voor het ras Ditta komt de prijs uit op €45,97. De prijzen gelden bij levering in week 3. De saldo's liggen tussen de €13.700 en €18.000 per hectare.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden