Shutterstock

Inside Aardappelen

Nieuw verwerkingscijfer start slecht

16 Augustus 2019 - 15 reacties

Het verwerkingscijfer van juli is zeer matig te noemen. Vorig seizoen kwam het cijfer nog uit op 305.000 ton, al was er toen zelfs aan het einde van het seizoen nog een overaanbod aan grondstof.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In de basis werd het nieuwe seizoen afgelopen jaar gestart met een fikse voorraad frites. Dit seizoen is de uitgangspositie uiteraard zeer anders, na een krappe oogst in 2018. De verwerkers moeten de laatste aardappelen momenteel bij elkaar schrapen, om zodoende de fabrieken draaiende te houden.

De start van het nieuwe verwerkingsseizoen is weliswaar slecht, maar de voorraad eindproduct zal daardoor logischerwijs ook beperkt zijn. Dit zou goed nieuws moeten zijn voor de fysieke markt. Er moet immers een inhaalslag gemaakt worden om de voorraden eindproduct weer op peil te krijgen.

Record uit beeld
Het totaal over de periode augustus 2018 tot en met juli 2019 komt nu uit op 3,78 miljoen ton. Daarmee is het Nederlandse record (iets meer dan 4 miljoen ton) voorlopig uit beeld. Doorgaans zal het verwerkingscijfer de komende periode weer oplopen, wat tevens echt nodig zal zijn om de te verwachte aardappeloogst van 2019 weg te werken.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden