Clarebout

Inside Aardappelen

Clarebout wil nieuwe fabriek in Duinkerke

20 December 2019 - Thomas Doornbos

Het aardappelverwerkingsbedrijf Clarebout heeft plannen om een nieuwe fabriek te bouwen in Duinkerke. Duinkerke is een Franse stad vlakbij de grens met België. Deze nieuwe fabriek zou de eerste buitenlandse fabriek zijn van het bedrijf, geeft Clarebout aan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het plan is dat de fabriek in de haven van Duinkerke gevestigd moet worden. De investering gaat om een bedrag van €140 miljoen. In de omgeving van Duinkerke wordt een derde van de Franse aardappelen geteeld, en 4,3% van alle aardappelen in Europa. Dit is dan ook “the placet to be, voor een grote speler in de sector”, volgens een woordvoerder van Clarebout. Clarebout diende een dossier in bij de autoriteiten in Frankrijk. Alle goedkeuringen zijn echter nog niet rond.

De plannen in Frankrijk gaan niets veranderen aan de projecten die in België lopen volgens Clarebout. Daar wil Clarebout bijbouwen in Frameries. Dit leverde echter behoorlijk wat protesten op. De buurtbewoners daar zijn in protest tegen de bouw aangezien de fabriek volgens hen veel overlast zou veroorzaken. De mensen zijn bang voor geluidsoverlast en milieuvervuiling. 

Monstergroei
De twee uitbreidingen in Duinkerke en Frameries geven aan dat Clarebout inzet op een monstergroei. Clarebout heeft de ambitie om de productiecapaciteit flink op te schroeven. De groei moet worden opgevangen met meer areaal onder bestaande telers maar ook met uitbreiding in nieuwe teeltgebieden in Frankrijk.  

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden