Clarebout

Nieuws Aardappelen

Aanzwellend protest tegen nieuwe fabriek Clarebout

9 April 2019 - Anne Jan Doorn - 1 reactie

De nieuwe fabriek die aardappelverwerker Clarebout wil gaan bouwen, levert behoorlijk wat protesten op. De fabriek, die in het zuiden van België gebouwd moet worden, is de zoveelste fabriek die met dit soort tegenslagen te maken krijgt.

Clarebout maakte aan het begin van 2019 bekend een nieuwe fabriek te willen bouwen in Frameries. De aardappelverwerker wil al aan het einde van het jaar beginnen met de bouw van deze fabriek. In eerste instantie werd de bouw van de fabriek als positief gezien, omdat het 300 tot 500 banen zou opleveren.

Georganiseerde actie
Buurtbewoners zijn zich nu echter wel gaan verzetten tegen de bouw, zo bericht de Vlaamse zakenkrant De Tijd. Ze vrezen namelijk voor de stank van frituurvet en rotte aardappelen. Daarnaast willen de buurtbewoners geen overlast ondervinden van het vrachtverkeer en zijn zij ook tegen de milieu-impact van het fabrieksafval. 

Het protest gaat echter zo ver dat politici en beleidsmakers inmiddels al bedreigd zijn. Zij worden verantwoordelijk gehouden voor het feit dat er toestemming is verleend aan Clarebout. De lokale politiek onderzoekt nu of er nog alternatieve locaties zijn voor de fabriek, al heeft Clarebout al laten weten dat dit geen optie is.

Tegenwind
Het protest tegen de nieuwe fabriek van Clarebout is niet de eerste in zijn soort. Zo bleek eerder ook al dat de groeiplannen van FarmFrites gevoelig zijn. Ook tegen een nieuwe fabriek van Agristo in West-Vlaanderen is veel verzet.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
agrarier 9 April 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/aardappelen/artikel/10882009/aanzwellend-protest-tegen-nieuwe-fabriek-clarebout]Aanzwellend protest tegen nieuwe fabriek Clarebout[/url]
Die echte walen zijn bang dat ze nu gaan MOETEN werken. Aan den dop, gefinancierd door de vlamingen zijn er in de stad Bergen en Charleroi HELE STRATEN die leven van den dop. La Belgique kaka!
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden