Shutterstock

Inside Aardappelen

PotatoNL: 5 euro voor meeleveraardappelen

23 Maart 2020 - Niels van der Boom

Nadat het afgelopen week stil bleef heeft PotatoNL voor deze week wel een aardappelnotering op de borden staan. Daarbij merkt het wel op dat de handel in vrije aardappelen bijna volledig is verdampt, gezien de financiële opbrengst voor telers.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Voor 3 categorieën noteert PotatoNL maandag 23 maart een prijs. Export aardappelen 40mm, niet bestemd voor de frites, komen uit op €5 tot €7 per 100 kilo. Een fors verschil met de vorige notering, die van 9 maart. Toen noteerde deze categorie nog een prijs van €12 tot €14. Dit betekent een daling van 54%.

Ook voor vlokkenaardappelen en voeraardappelen wordt een prijs genoteerd. Ook hier liggen de prijzen lager dan begin maart het geval was. PotatoNL noteert 1 keer per week op maandag.

Meeleveraardappelen
Vanwege een gebrek aan transacties noteert PotatoNL niet in de overige categorieën. Daarbij merkt het op dat in vrije aardappelen bijna geen handel is, vanwege de minimale financiële opbrengsten. Voor de zogenaamde 'meeleveraardappelen' wordt een prijs van €5 genoemd. Dit correspondeert met de laatste transactie op de DCA-PAT-Index. Op 19 maart werd daar de laatste transactie van €5 voor een partij Fontane ingevoerd. Op 16 maart stond de Index nog op €12,72 per 100 kilo.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden