Shutterstock

Inside Aardappelen

Duitse aardappeloogst groter dan vorig jaar

26 September 2020 - Kimberly Bakker - 9 reacties

Het Duitse ministerie van Landbouw heeft de voorlopige resultaten van de aardappeloogst bekendgemaakt. Volgens de cijfers komt de opbrengst bijna 9% boven het niveau van vorig seizoen uit, voornamelijk als gevolg van de uitbreiding van het areaal.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Op basis van de oogstresultaten die tot dusver beschikbaar zijn, wordt in Duitsland een aardappeloogst verwacht van 11,6 miljoen ton. Dat is circa 8,9% boven het niveau van seizoen 2019 en 8,3% meer dan het langjarig gemiddelde. De hectare-opbrengst komt voorlopig uit op een gemiddelde van 42 ton per hectare. Dit is hoger dan de resultaten van de voorgaande 2 droge jaren, maar ligt wel 1,6% achter het meerjarig gemiddelde.

Uitbreiding van het areaal
De belangrijkste reden voor de hogere oogst is volgens het ministerie de voortdurende uitbreiding van het aardappelareaal. In Duitsland steeg het totale aardappelareaal afgelopen jaar met 1,2% tot bijna 275.000 hectare. De deelstaat Nedersaksen blijft daarbij de koploper qua areaal, met 45%. Beieren (16%) en Noordrijn-Westfalen (13%) staan op de tweede en derde plaats.

De oogstverwachtingen van de North-western European Potato Growers (NEPG)G kwam voor Duitsland een paar weken geleden uit op 8,5 miljoen ton consumptieaardappelen. Ook de NEPG wijt deze hogere opbrengsten aan een toename in het areaal.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden