Shutterstock

Nieuws Bietencampagne

Bietencampagne bijna ten einde

3 Januari 2019

De bietencampagne van seizoen 2018/2019 nadert het einde. Momenteel moet zo'n 5% van de bieten nog verwerkt worden. Dat meldt Cosun donderdag 3 januari op haar website.

Cosun laat weten dat het verwacht dat de laatste suikerbieten dinsdag 8 januari in Vierverlaten worden aangevoerd. Voor de locatie in Dinteloord komt die verwachting uit op woensdag 9 januari.

Suikergehalte en tarrapercentage
Het suikergehalte kwam de afgelopen week uit op gemiddeld 17,4%. Het is opvallend dat in de regionale cijfers niet veel uitschieters te zien zijn. De regio GroningenBRD laat over de gehele bietencampagne (tot nu toe) het hoogste gemiddelde suikergehalte zien (18,6%) en het laagste cijfer is voor de regio's Midden-Brabant (klei), Zuid-Holland (vast), Maas&Meierei en Zuidelijk Flevoland. Deze 4 regio's komen op een suikergehalte van 16,8%. 

Het tarrapercentage noteerde afgelopen week 10,8%. Ook hier geldt dat de verschillen niet heel groot zijn. Het hoogste percentage in de gehele campagne (tot nu toe) is voor de regio's Kop van Zuid-Holland en Noord-Holland Midden (10,8%) en het laagste is voor Graafschap/Achterhoek (6,8%). Het gemiddelde komt bij Cosun uit op 8,3%.

De ingeschatte campagnegemiddeldes komen uit op een wortelgewicht van 76,2 ton per hectare, een suikergehalte van 17,4%, een tarrapercentage van 8,6% en een WIN-getal van 89,9. Al laat Cosun wel weten dat de werkelijke eindcijfers nog iets anders kunnen uitpakken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Interview Dirk de Lugt

‘52 euro wordt de bodem voor bietenprijs 2022’

Nieuws Suikerbieten

Suikergehalte neemt toe en is bovengemiddeld

Nieuws Benoeming

Bos volgt De Lugt op als voorzitter van Cosun

Nieuws Suikerbieten

Cosun sleutelt aan opzet van bietenprijs

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief