Claas

Weerupdate Claas

Autoverhuurder Sixt stapt in trekkerverhuur

14 Januari 2019 - Niels van der Boom

Het Duitse autoverhuur- en leasebedrijf Sixt gaat trekkers van Claas voor verhuur aanbieden. Althans, dat is de insteek van een nieuwe marketingcampagne, die vooral bedoeld is om het verhuurprogramma van de trekkerfabrikant onder de aandacht te brengen.

Op Facebook kwamen foto’s voorbij van Sixt die in Duitsland trekkers van Claas te huur aanbiedt. Het gaat om modellen in de serie Axion 800 en Axion 900. Tenminste 1 vestiging in Lübeck heeft al een trekker op het terrein staan.

Uit navraag van het blad Profi International blijkt dat het om een publiciteitsstunt gaat. De bedrijven bieden daadwerkelijk een trekker te huur aan, maar voor Sixt heeft die deal vooral een funfactor. Wie altijd al in een trekker heeft willen rijden, kan hem voor 1 dag of 1 weekend huren.

Eigen verhuurbedrijf
Claas tracht op deze manier zijn dienst 'First Claas Rental' onder de aandacht te brengen. Wie bij Sixt aanklopt voor een lange huurperiode wordt naar Claas doorgestuurd. Sinds 2018 biedt de fabrikant trekkers aan die voor een korte of lange periode gehuurd kunnen worden. Dat gaat via eigen mechanisatiebedrijven en occasioncentrums. In totaal zijn er 10 steunpunten in Duitsland. 

Sixt biedt de trekkers ook in hun eigen oranje kleur aan. De campagne zal 6 weken duren en het is nog niet zeker of de campagne in andere landen gevoerd wordt. Het verhuurbedrijf is in Nederland al 20 jaar actief.

Bij verschillende vestigingen van Sixt in Duitsland kun je voor een trekker van Claas terecht. Foto: Claas
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.

Meer over

Claasverhuur
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden