SIMA

Weerupdate Sima

Franse Sima zwicht voor Agritechnica

5 April 2019 - Niels van der Boom

De Franse landbouwmechanisatiebeurs Sima maakt bekend de beursopzet te veranderen, wat betekent dat de volgende show in november 2020 wordt gehouden. Op deze manier vinden de 2 grootste internationale shows niet langer in 1 jaar plaats.

De beursorganisatie Comexposium en de Franse landbouwmechanisatiebranche Axema maakten het nieuws donderdag 4 april bekend. In plaats van de oneven jaren wordt de beurs vanaf 2020 in de even jaren gehouden. Dit betekent dat 2 edities elkaar opvolgen.

Datum op de schop
De eerstvolgende Sima staat nu gepland voor van zondag 8 tot en met donderdag 12 november 2020. De locatie is gelijk gebleven: Expocentrum Paris Nord Villepinte. Van 30 oktober tot en met 3 november 2022 wordt vervolgens de honderdste editie georganiseerd.

Niet alleen de datum gaat op de schop, want de mechanisatiebeurs krijgt ook een nieuwe 'look en feel'. Zo komt er meer aandacht voor de digitale agrarische revolutie. Verder wil de organisatie insteken op netwerkevents tijdens de beursdagen. Innovatie moet ook hierbij hoog in het vaandel staan.

Beslismoment
Als reden voor het switchen van de jaren noemt het de vraag vanuit de internationale bezoekers en fabrikanten. Zij vinden de maand november een handiger tijdstip. Het beslismoment om te investeren, ligt vaak vlak voor het nieuwe jaar. Ook kan de bestelde trekker of machine dan nog tijdig geleverd worden.

De keuze voor de even jaren is logisch. Sima vindt dit jaar tegelijk met de Agritechnica plaats. Deze mechanisatiebeurs domineert ondertussen de Europese mechanisatiesector en drukt wereldwijd een grote stempel op de introductie van noviteiten. Fabrikanten houden hun kruit simpelweg droog tot Hannover.

Gebrek aan innovaties
Net zoals bij de voorgaande editie, was er in februari veel gemopper over het gebrek aan baanbrekende innovaties en technieken. Het trekkermerk Mancel gaf de journalisten wat om over te praten, net zoals Case IH, met de Versum CVX, maar daar bleef het bij. Ook fabrikanten zijn niet bijster positief. Het moment (februari) is verre van ideaal, de vierkante meters zijn duur en exposanten krijgen maar weinig tijd om machines aan en af te voeren.

Door te zwichten voor grootmacht Agritechnica, creëert de organisatie van de Sima wel een nieuwe strijd. Van 11 tot en met 15 november 2020 vindt namelijk de Eima in Bologna plaats. Daar zit de Parijse show straks vlak voor. Het is dus nog maar de vraag hoe fabrikanten reageren. Eima heeft onder de deelnemers een goed imago en een meerwaarde voor de Zuid-Europese markt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden