SIMA 2019

SIMA

Weerupdate Sima

Franse Sima zwicht voor Agritechnica

De Franse landbouwmechanisatiebeurs Sima maakt bekend de beursopzet te veranderen, wat betekent dat de volgende show in november 2020 wordt gehouden. Op deze manier vinden de 2 grootste internationale shows niet langer in 1 jaar plaats.
5 April 2019
claas

Nieuws Sima 2019

Isobus iPad van Claas stuurt iedere machine aan

Claas biedt al langer een app aan voor de iPad om machines aan te sturen. Dat ging vooralsnog alleen om eigen machines, maar daar komt verandering in. Vanaf nu kun je ieder Isobus-werktuig via de iPad (met de app van Claas) aansturen.
1 Maart 2019

Fotoreportage Sima 2019

Veehouderij-nieuwtjes op de Sima

Op veehouderijgebied was op de Sima vooral nieuws rondom het erf. Verschillende nieuwe modellen verreikers of een uit de kluiten gewassen shovel. Veelal gaat het om aanvullingen op het bestaande gamma.
28 Februari 2019
mais maisveld maisoogst maisstoppels

Weerupdate Sima 2019

Vanggewassen zaaien met een drone

Vanaf 1 januari 2019 is het verplicht om op zand- en lössgrond een vanggewas in te zaaien voor de teelt van maïs. Het Franse bedrijf 'Reflet du Monde' heeft daar wat op gevonden. Hun '3-in-1-drone' kan zowel groenbemesters zaaien als spuiten en de maïswortelboorder bestrijden. Er hangt echter wel een fors prijskaartje aan.
27 Februari 2019
Väderstad

Interview 5 vragen aan Crister Stark

'Toekomst bij mechanische onkruidbestrijding'

Het Zweedse familiebedrijf Väderstad heeft veel om tevreden over te zijn. Hun producten vinden gretig aftrek en de omzet groeit ongekend hard. In de komende jaren verwacht Crister Stark, mede-eigenaar van het bedrijf, dat deze trend doorzet.
27 Februari 2019
akkerbouw suikerbieten

Weerupdate Sima 2019

Robotarm zoekt zelf zieke suikerbieten

De Franse Bettybot is ontwikkeld om ziektes in suikerbieten op te sporen en wordt ingezet door bieteninstituut ITB. Door data van allerlei rassen te verzamelen, hopen onderzoekers meer te weten te komen over meeldauw en cercospora.
26 Februari 2019
GPS

Weerupdate Sima 2019

Trimble schept orde in lijnenchaos

Een nieuwe functionaliteit van gps-specialist Trimble moet op veel bedrijven orde in de lijnenchaos scheppen. Het gaat om AutoSync. Daarin worden AB-lijnen centraal opgeslagen, zodat alle systemen met dezelfde lijnen werken. Tevens wordt het instellen van een werktuigprofiel flink vereenvoudigd.
26 Februari 2019

Fotoreportage Sima 2019

Fabrikanten omarmen werktuigbesturing

Steeds meer fabrikanten tonen een werktuigbesturing, vooral op schoffelmachines. Daarnaast komen nu ook meer systemen op de markt die universeel werken. Laforge won zelfs een gouden aar met hun universele sideshift besturing.
25 Februari 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox