Agrifoto

Inside Peen

Peenhandel loopt vlot door vraag uit buurlanden

19 April 2019 - Anne Jan Doorn

Het is een stuk drukker op de peenmarkt, wat vooral te maken heeft met Pasen. Daarbij is met name de goede kwaliteit peen goed te verkopen. Toch sluipt er wat onzekerheid in de markt, want wat gaat de markt na Pasen doen?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Door de vlotte handel rondom Pasen loopt de prijs voor peen iets op. De gemiddelde prijs voor goede kwaliteit B-peen komt dan ook uit op €31 per 100 kilo. Daarmee stijgt de DCA-notering Peen met €2 per 100 kilo, ten opzichte van vorige week. Schaaltjespeen noteert eenzelfde verhoging en komt daardoor ook uit op €31 per 100 kilo.

De prijs voor C-peen stijgt iets minder hard en komt uit op €30,50 per 100 kilo (+€0,50). De handel in C-peen is rustig, maar zal naar verwachting in mei/juni meer op gang komen. Overigens moet wel gezegd worden dat de prijsrange erg breed is.

Nieuwe richting na Pasen
Doordat er momenteel weinig grove peen beschikbaar is, wordt verwacht dat de prijs voor grovere peen op kortere termijn boven de prijs voor de schaaltjespeen gaat uitkomen. De prijsstijging heeft vooral te maken met de extra vraag door Pasen. Toch is de hamvraag wat de markt na Pasen gaat doen; normaliter wordt dan een nieuwe richting bepaald.

Afgelopen jaar liep de prijs na Pasen op. In dit jaar was het slecht weer in Zuid-Spanje, waar veel vroege peen vandaan komt. Echter, dit jaar lijkt de kwaliteit van de peen uit Spanje beter te zijn, al komen er uit het land nu ook berichten over neerslag. Hoewel het aanbod dus vanuit Spanje lijkt te komen, blijft de vraag vooral uit België en Duitsland komen.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden