Shutterstock

Nieuws Droogte

Ultra droge tarwepercelen branden weg

25 Juli 2019 - Anne Jan Doorn

In het Zeeuwse plaatsje Nieuwerkerk is vanmiddag (25 juli) 3.000 vierkante meter tarweveld verbrand. De brand is daar inmiddels onder controle meldt de brandweer. Ook in het Gelderse dorp Winterswijk stond een tarweveld in de hens.

De brand in Zeeland breidde zich snel uit van 50 naar 300 vierkante meter. Om half drie kreeg de brandweer een eerste melding. De brandweer pakte groots uit vanwege een loods met mogelijk gasflessen in de buurt van de brand. Ook een boer hielp met een gierwagen om de brand te bestrijden. Uiteindelijk brandde 3.000 vierkante meter tarwe volledig af. 

Winterswijk
In Winterswijk woedde ook een grote brand op een tarweperceel. Rond 15:30 was die brand ook onder controle. Over de oorzaak van de brand is officieel nog niets bekend. Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland meldt echter dat de brand vermoedelijk is ontstaan in of rondom een combine.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden