Tarweoogst

limagrain

Aangeboden door Limagrain

De nieuwe Rassenlijst wintertarwe

De Commissie Samenstelling Aanbevelende Rassenlijst (CSAR) heeft onlangs de Aanbevelende Rassenlijst wintertarwe 2022 gepubliceerd. Deze lijst met meerjarige rasprestaties op diverse locaties in Nederland is een betrouwbare bron van informatie bij de rassenkeuze.
9 September 2021
limagrain

Aangeboden door Limagrain

De wintertarwe top 4 voor oogst 2022

De tarweoogst is in volle gang en de eerste resultaten van de wintertarwerassen zijn binnen. Tijd om te gaan kijken naar de rassenkeuze voor het volgende seizoen. In onderstaande video vertelt Martijn van Overveld je meer over de top 4 wintertarwerassen voor oogst 2022.
24 Augustus 2021
graanoogst combine tarweoogst Verenigde Staten

Inside Granen

Graanoogst 2021 begonnen, wat zeggen eerste cijfers?

In Europa duurt het nog een maand voor de combines rijden, maar in de Verenigde Staten wordt al tarwe geoogst. Graanoogst 2021 is in de zuidelijke staten haperend van start gegaan door regenval en natte omstandigheden. Wat zeggen de eerste cijfers over de opbrengst en kwaliteit?
14 Juni 2021
tarwe - agri

Inside Granen

Positieve verwachtingen voor Europese graanoogst

Graangewassen op het Europees continent groeien goed door een combinatie van voldoende vocht en veel zon. De verwachtingen worden daarom steeds weer naar boven bijgesteld. Ook in de Zwarte Zee regio wordt een goede oogst verwacht over een krappe maand.
7 Juni 2021
tarwe - agri graan - agri

Inside Granen

Tarwemarkt weet grote verliezen te beperken

Neerslag op het Europees continent zorgt ervoor dat marktbureaus positief blijven over de aanstaande tarweoogst. Droogt en vooral kou hebben wel degelijk effect, maar vertragen vooral de groei. Vanwege de grote vraag en hoge maïsprijs weet de markt dit nieuws wel goed te absorberen.
17 Mei 2021
tarwe - agri

Inside Granen & Grondstof

Ook India stevent af op recordoogst van tarwe

Niet alleen in Australië en in Rusland wordt een behoorlijke tarweoogst verwacht, ook India stevent in seizoen 2020/2021 af op een recordoogst. De verwachting voor de Indiase tarwe-export heeft daarnaast eveneens een positieve wending genomen.
16 Februari 2021
tarweoogst australie oogsten tarwe - agri

Inside Granen & Grondstof

Australië verwacht nóg grotere tarweoogst

Het Australische Bureau of Agricultural & Resource Economics and Sciences (Abares) verwacht dat de tarweoogst in het land nog eens 10% hoger uitkomt dan verwacht. Daarmee komt de oogst dicht in de buurt van het record uit seizoen 2016/2017. De totale oogst van wintergranen ligt hiermee fors hoger dan vorig seizoen.
1 December 2020
mais frankrijk

Inside Granen & Grondstof

Franse oogstprognoses neerwaarts bijgesteld

Het Franse ministerie van Landbouw heeft op dinsdag 13 oktober vrijwel alle oogstprognoses voor granen, oliehoudende zaden en suikerbieten omlaag bijgesteld. De reden? De ongunstige weersomstandigheden in het seizoen. Voor de noteringen op de Matif zijn de resultaten een reden om stappen naar boven te zetten.
14 Oktober 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden