Shutterstock

Nieuws Akkerbouw

Pilot Akkerbelt test maatregelen GLB

15 Augustus 2019 - Jeannet Pennings - 2 reacties

Het Flevolands Agrarisch Collectief (FAC) zoekt 15 boeren die mee willen doen aan de 'Pilot Akkerbelt'. Het doel van de pilot is om ervaring op te doen met vergroeningsmaatregelen op regionaal niveau zoals ook in het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid staat. De focus ligt daarbij op de bodem en biodiversiteit.

Voor het behouden van een gezonde bodem is een lijst met maatregelen samengesteld voor de provincie Flevoland. Tijdens deze pilot kunnen 15 Flevolandse boeren experimenteren met deze lijst. Maatregelen betreffen onder andere het toepassen van een ruimer bouwplan, het telen van een eiwithoudende gewas, het toepassen van niet-kerende of van ondiepe grondbewerking, de aanvoer van organische stof en het beheer van akkerranden.

In 9 akkerbouwregio’s
Het FAC vervult een voortrekkersrol in de Pilot Akkerbelt. Ook 8 andere collectieven doen mee, verspreid tussen het noordoosten en zuidwesten van Nederland. In Flevoland wordt ingezet op een breed gedragen pakket aan maatregelen die praktisch inpasbaar zijn, waardoor deelname voor alle Flevolandse akkerbouwers mogelijk is. Het FAC ontwikkelt daarbij een puntensysteem die maatregelen op waarde zet en bepaalde combinaties van maatregelen stimuleert.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jeannet Pennings

Jeannet heeft haar roots in de bloembollensector liggen en zij groeide op een agrarisch bedrijf in de kop van Noord-Holland op. Als generalist bericht ze voor Boerenbusiness over alle sectoren. Daarnaast verkent ze de mogelijkheden van sponsored advertising.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Verstandige boer 15 Augustus 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/artikel/10883658/pilot-akkerbelt-test-maatregelen-glb]Pilot Akkerbelt test maatregelen GLB[/url]
Niet meedoen met die onzin, straks wordt die flauwekul nog standaard ingevoerd. Met een batterij flapdrollen van controlerende instanties
Jp kievit 16 Augustus 2019
Om de kostprijs terug te verdienen zal er roundup toegepast moeten worden
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
akkerbouw noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Grond

Britse boer 'braakt' liever dan dat hij teelt

Achtergrond Politiek

Green Deal pijnpunt in gesprekken EU en Oekraïne

Interview Johan Mostert

'LNV zet mestmarkt klem en saneert veehouderij'

Opinie Jurphaas Lugtenburg

Toezeggen lukte wel in het GLB, betalen wordt lastig

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden