Nieuws Aardappelen

DCA lanceert marktplaats Aardappelhandel.com

21 November 2019 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Telers en afnemers van aardappelen kunnen vanaf nu de aardappelen aan- en verkopen via Aardappelhandel.com. DCA heeft dit handelsplatform ontwikkeld en vandaag (donderdag 21 november 2019) gelanceerd. Op deze marktplaats kunnen fritesaardappelen, tafelaardappelen, zetmeelaardappelen, tweede soort en exportaardappelen worden verhandeld.

Dit heeft DCA Groep bekendgemaakt. Het bedrijf heeft al ervaring met digitale handelsplatformen. Zo is enkele jaren geleden Uienhandel.com geïntroduceerd, waarover inmiddels met grote regelmaat partijen uien van eigenaar wisselen. Ook draait al geruime tijd een pootgoedhandelsplatform. “Dan is het inrichten van een digitaal handelsplatform voor aardappelen een logische stap”, zegt Kees Maas, directeur van DCA Groep, in een verklaring.

Meer markttransparantie
Aardappelhandel.com sluit volgens DCA aan op de behoefte in de aardappelsector naar meer markttransparantie. Handelsstromen worden steeds vaker vroeg van tevoren vastgelegd, waardoor andere handelskanalen minder in het bereik van telers en kopers komt te liggen. Het platform biedt telers en afnemers van aardappelen de mogelijkheid om op de nationale en internationale markt zaken te doen, aldus DCA. "Dit vergroot de handelsmogelijkheden."

“Telers ervaren steeds minder kopers op hun erf en komen moeilijker in contact met handelaren, exporteurs of andere kopers. Met Aardappelhandel.com kunnen telers zich makkelijker in de markt bewegen, doordat hun marktpotentieel enorm wordt vergroot met potentiële afnemers uit binnen- en buitenland." legt Maas uit. "Ook voor kopers kan het handelsplatform aantrekkelijk zijn, als zij bijvoorbeeld specifieker willen inkopen op basis van ras, kwaliteit en leveringsperiode.”

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
H.O. G. KROEZEN B.V. 23 November 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/artikel/10884757/dca-lanceert-marktplaats-aardappelhandelcom]DCA lanceert marktplaats Aardappelhandel.com[/url]
IK ZOU MIJ OOK WILLEN INSCHRIJVEN
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
akkerbouw noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden