Agrifoto

Inside Peen

Peenafnemer Oost-Europa moet nog ontwaken

3 Januari 2020 - Jeannet Pennings

Het is rustig op de peenmarkt. Veel spoelbedrijven moeten nog opstarten na de feestdagen en gezien de beperkte vraag lijkt daar niet veel haast bij geboden.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De dagen rond Kerst en de jaarwisseling is er traditiegetrouw weinig reuring in de peenhandel. Dit jaar lijkt het echter extreem rustig. Op veel spoelbedrijven liggen de werkzaamheden stil en is de verwachting dat ook in de eerste helft van januari er nog niet volop gas gegeven wordt. Het kabbelt rustig door, een beeld dat al een aantal maanden nauwelijks verandert.

Er is voldoende aanbod voor een relatief beperkte vraag. Er gaat wat peen richting landen als Polen, Tsjechië en Kroatie, maar grote volumes blijven uit. Oost-Europa moet nog ontwaken. Ondertussen zit er nog steeds peen in de grond, ongewoon voor deze tijd van het jaar. Insiders schatten dat het om zo’n 100 hectare gaat. Ook in Duitsland is nog lang niet alle peen gerooid.

Grove peen schaars
Kwaliteitsproblemen zorgen ervoor dat niet alle peen geschikt is voor bewaring en die partijen komen nu op de markt. Alleen in de grove peen is het aanbod schaars. Dit is terug te zien in de DCA-notering Peen van deze week. De gemiddelde prijs voor C-peen ligt een fractie hoger dan in week 52 en komt uit op €10,50 per 100 kilo. De prijs voor B-peen blijft onveranderd en staat op gemiddeld €8 per 100 kilo.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden