Agrifoto

Nieuws Stichting Veldleeuwerik

Minister wil kennisnetwerk Veldleeuwerik niet kwijt

19 Mei 2020 - Erik Colenbrander - 5 reacties

Landbouwminister Carola Schouten wil het kennisnetwerk van de Stichting Veldleeuwerik behouden. De bewindsvrouw heeft Matthé Elema, de voormalig directeur van BO Akkerbouw, de opdracht gegeven binnen 1 jaar met een nieuw praktijknetwerk voor de akkerbouw te komen.

Dit laat Schouten weten in een reactie op vragen van de Tweede Kamerleden Jaco Geurts (CDA) en Helma Lodders (VVD). Elema adviseerde de minister over een eventuele doorstart van stichting Veldleeuwerik. De belangrijkste aanbeveling uit zijn rapport is om in een nieuw praktijknetwerk op te richten. Dit netwerk moet een slimme verbinding tot stand te brengen tussen de telers van Veldleeuwerik, die werken aan duurzaamheid in regionale ondernemersgroepen in combinatie met de wensen van de sector, de overheid en het onderzoek. Het doel is om te komen tot een hoogwaardig netwerk van akkerbouwers als onderdeel van de totale kennisinfrastructuur.

Veldleeuwerik verworvenheden
Dit nieuwe praktijknetwerk houdt zich bezig met, maar is niet persé beperkt tot, projecten en ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Deze gedachte wordt breed ondersteund door zowel de georganiseerde primaire akkerbouw, ketenpartijen en onderzoeksinstellingen als de overheid, constateert Elema. Ook trekt hij de conclusie dat een groot deel van de geraadpleegde Veldleeuwerik telers dit ziet als een kans en een logische stap om de verworvenheden van de Veldleeuwerik-aanpak in stand te houden.

Bestaande en nieuwe deelnemers
Het nieuwe praktijknetwerk zou een aanvulling moeten zijn op de diverse ondernemersgroepen die huidige partijen in het veld op dit moment al bieden. Ook staat het ook open voor telers die voorheen niet betrokken waren bij Stichting Veldleeuwerik.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
5 reacties
Abonnee
droeftoeter 19 Mei 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/artikel/10887353/minister-wil-kennisnetwerk-veldleeuwerik-niet-kwijt]Minister wil kennisnetwerk Veldleeuwerik niet kwijt[/url]
#trekkenaaneendoodpaard
cm 19 Mei 2020
Stoppen met die luchtfietserij. Planet Proof is ook zoiets ,geld om zogezegd duurzaam te telen kan alleen houdbaar zijn als je de portemonnee ervoor hebt en het werkt niet andersom.
Narcos 19 Mei 2020
Straks maakt Carola er een eigen clubje van, de zogenaamde toekomst boeren,, met subsidie in de benen gehouden en aan flauwekul eisen gehouden mbt produceren onder mom van duurzame voorlopers.
Wellicht allang in beeld bij de veldleeuwerik bestuurders.
Kjol 20 Mei 2020
Leuke spielerei, Carola kan beter volkstuintjes beheerder worden misschien dat ze dat nog kan overzien.
Kjol 20 Mei 2020
Leuke spielerei, Carola kan beter volkstuintjes beheerder worden misschien dat ze dat nog kan overzien.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
akkerbouw noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden