Carola Schouten

Caroline van der Plas

Politiek Kabinet Rutte IV

BBB juicht niet voor keuze Staghouwer tot minister

Henk Staghouwer, de nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), wordt niet met open armen ontvangen door BoerBurgerBeweging (BBB).
30 December 2021
Henk Staghouwer

Politiek Kabinet Rutte IV

Henk Staghouwer wordt minister van Landbouw

Henk Staghouwer (ChristenUnie) wordt de nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in het nieuwe kabinet Rutte IV. Staghouwer, die daarmee Carola Schouten opvolgt, is nu nog gedeputeerde van de Provincie Groningen. Volgens Gert-Jan Segers, de partijleider van ChristenUnie, gaat Staghouwer het beleid van zijn voorganger Schouten voortzetten.
30 December 2021
Ministerie LNV

Nieuws Stikstof

Ambtenaren LNV wilden knallen met opkooprapport

Het rapport 'Ontspannen Nederland', dat eind juni de landbouw op de achterste benen kreeg met de aanbeveling om agrarische bedrijven in het Groene Hart en op de Veluwe op te kopen, moest nog sappiger de wereld in worden gebracht. Dat vonden ambtenaren van het ministerie van Landbouw (LNV).
24 December 2021
veehouderij platteland

Nieuws stikstof

Schouten wil 180 bedrijven opkopen in eerste slag

Met een budget van bijna €230 miljoen kunnen de provincies naar verwachting 130 tot 180 veebedrijven opkopen in de nabijheid van natuur. Er zijn nog geen bedrijven daadwerkelijk opgekocht, maar er lopen al wel gesprekken vanuit de provincies met eventuele kandidaten daarvoor. De mogelijkheden van een 'beroepsverbod' worden nog onderzocht
15 December 2021
akkerbouw vorst winter flevoland

Achtergrond Nitraatrichtlijn

Nederland hanteert strenge eigen nitraatnormen

De discussie rond het 7e Actieprogramma Nitraatrichtlijn blijft de gemoederen bezig houden. Brussel dringt aan strengere maatregelen en agrarisch Nederland noemt de plannen van Schouten onrealistisch en onwerkbaar. De gesprekken tussen het ministerie en de sector lopen zeer moeizaam. En nu doet Stichting Agrifacts (Staf) ook nog een duit in het zakje. Zij hebben ontdekt dat de stikstofnormen die in Nederland gehanteerd worden een stuk strenger dan in onze buurlanden. 
9 November 2021
sloot waterkwaliteit mist

Inside 7e AP Nitraat

Akkoord Nitraatrichtlijn lijkt nog ver weg

De deadline voor de definitieve versie van het 7e Actieprogramma Nitraatrichtlijn (AP)nadert met rasse schreden. De nieuwe plannen moeten klaar zijn voor 1 januari. Het besluitvormingstraject verloopt echter bepaald niet op rolletjes.
3 November 2021
Carola Schouten

Opinie Geesje Rotgers

Hoe overheid stikstofkritiek poogde te verstikken

Niet echt een verrassing, maar wel ontluisterend om te lezen. Hoe de overheid probeerde om Jaap Hanekamp en mij aan banden te leggen. Omdat wij kritisch schreven over stikstof.
31 Oktober 2021
stalbrand

Nieuws Veehouderij

Schouten zet in op stevige aanpak stalbranden

Demissionair minister Carola Schouten stelt meer dwingende regelgeving voor om stalbranden te beperken, zoals verplichte compartimentering en elektrakeuringen. Deze maatregelen treffen de grotere veebedrijven het zwaarst.
8 Oktober 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden