Agrifoto

Inside Peen

Mager aanbod van peen houdt prijzen in stand

14 Augustus 2020 - Kimberly Bakker

De prijzen voor B-peen en C-peen blijven deze week redelijk in stand als gevolg van het magere aanbod. Maar, hoewel de warmste periode voor nu voorbij is, is de verwachting niet dat de opbrengst op korte termijn fors gaat toenemen. Positief is wel dat de vraag vanuit het buitenland ook deze week verder toeneemt.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De percelen met vroeg gezaaide peen leveren nog steeds zeer weinig tot weinig kilo's op. Waar voorheen in deze periode zomaar 60 tot 75 ton van het land werd gehaald, gaat het nu slechts om zo'n 40 tot 55 ton. Maar, er doen ook verhalen de ronde van percelen die niet verder komen dan een opbrengst van 20 tot 30 ton. Overigens worden er geen problemen gemeld met betrekking tot de kwaliteit van de peen, die is gewoon goed te noemen.

Handel neemt voorzichtig toe
De buitenlandse handel in peen kwam afgelopen week langzaam op gang en die trend zet ook deze week voorzichtig door. De vraag vanuit Afrika (en dan specifiek vanuit Senegal) neemt namelijk verder toe en steeds meer peenhandelaren durven daar nu op in te spelen. Dit hitte van afgelopen week maakte de handelaren afwachtend, maar nu de warmste periode voorbij is, is er meer ruimte voor handel.

Ook de binnenlandse vraag wordt als redelijk tot goed te beschreven. Nu de vakantieperiode langzaamaan ten einde komt – het noorden van het land viert inmiddels de laatste vrije dagen –, is de hoop van handelaren echter wel dat de binnenlandse vraag in de komende weken weer verder gaat toenemen.

DCA-notering Peen
Door het magere aanbod blijft de DCA-notering Peen redelijk in stand ten opzichte van vorige week. De notering voor B-peen blijft deze week staan op een gemiddelde van €32 per 100 kilo, bij een range van €30 tot €34. C-peen lijkt iets minder in trek te zijn en moet het momenteel voornamelijk hebben van de binnenlandse handel. De prijs zakt daardoor iets verder terug: -€0,50 tot een gemiddelde van €28 per 100 kilo (bij een range van €24 tot €32).

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden