Shutterstock

Inside Peen

Prijs voor peen nog wat verder omlaag

11 September 2020 - Kimberly Bakker

De prijs voor peen gaat deze week nog wat verder omlaag. Dat de prijs de afgelopen periode nog altijd te hoog was, blijkt uit het feit dat de afzet richting Afrika lastiger loopt dan normaal. Het continent heeft zelfs alternatieve markten gezocht.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het is rustig op de markt, zeker voor deze tijd van het jaar. Er is niet veel product beschikbaar en vooral in België, Frankrijk en delen van Duitsland gaat dit nog een grote rol spelen. Het is daar extreem droog, waardoor er geen kilo's meer bij lijken te komen. Dit kan grote gevolgen hebben als de export straks op volle toeren gaat lopen.

Afzet verloopt moeizaam
De afzet verloopt momenteel nog altijd moeizaam. Afrika is op zoek gegaan naar alternatieve markten en heeft die gevonden in Marokko en Frankrijk, met name vanwege de lagere prijzen. Qua kwaliteit kunnen deze partijen echter niet tippen aan de Nederlandse peen. De verwachting is dan ook (nu de prijzen verder zakken) dat de handel naar Afrika op termijn aan zal trekken.

De DCA-notering voor B-peen zakt deze week met €2,50 tot een gemiddelde van €18 per 100 kilo, bij een prijsrange van €16 tot €20. De notering voor C-peen ontsnapt ook niet aan de neerwaartse tendens en daalt met €0,50 tot gemiddeld €17 per 100 kilo, bij een prijsrange van €16 tot €18 per 100 kilo. De verwachting van handelaren is dat de prijs ook komende week nog wat verder omlaag zal gaan.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden