Agrifoto

Inside Peen

Geen spectaculaire tijden op peenmarkt

25 September 2020 - Kimberly Bakker

Het zijn momenteel geen spectaculaire tijden op de markt van peen. De handel blijft rustig en de afzet richting de overzeese bestemmingen loopt nog steeds niet vlekkeloos door. De DCA-notering Peen zet daarom deze week opnieuw een stapje omlaag.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Er is deze week niet veel veranderd in het sentiment op de markt voor peen. Het is nog altijd rustig en de handel verloopt moeizaam. Wel laten handelaren weten dat de kwaliteit goed is. Dit in tegenstelling tot België, waar veel problemen zijn met onder andere meeldauw. "Het gevolg is dat de groei in verschillende gebieden beperkt blijft tot het 'in leven houden' van de peen", zo vertelde Dirk Vanparys, salesmanager bij Bejo Zaden België, onlangs al.

Afrikaanse vraag nog niet op peil
De vraag vanuit Afrika blijft ver achter op voorgaande jaren. Hoewel de peen van Nederlandse bodem afgelopen weken behoorlijk in prijs gezakt is, is het volgens veel handelaren lastig om de markt terug te winnen. Het continent haalt peen nu immers goedkoop uit onder andere Frankrijk en Marokko. Wel zijn er geluiden te horen dat de afzet over het algemeen beter is. De verwachting is dat die trend doorzet.

Aangezien de export naar overzeese bestemmingen (voornamelijk Afrika) nog altijd niet lekker verloopt, is men genoodzaakt de prijs nog verder te verlagen. De DCA-notering van B-peen zakt deze week met €1,50 tot een gemiddelde van €14,50 per 100 kilo. De prijsrange komt uit op €13 tot €16. Voor C-peen komt de gemiddelde prijs uit op €14 per 100 kilo, bij een prijsrange van €12 tot €16. Het is een daling van €2 ten opzichte van vorige week.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden