Agrifoto

Inside Peen

Afwachtende stemming op markt voor peen

2 Oktober 2020 - Kimberly Bakker

De markt voor peen wordt gekenmerkt door een afwachtende stemming. De onzekerheden aangaande het coronavirus en de moeizame afzet richting de overzeese bestemmingen zijn hier debet aan. Wat doet dit met de DCA-notering Peen?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In de handel en afzet heerst nog steeds een flauwe stemming. Er worden weinig volumes op de markt gebracht en door de coronacrisis hangt een afwachtende houding in de markt. Daarbij loopt de afzet naar overzeese bestemmingen (voornamelijk Afrika) nog altijd niet vlekkeloos. Hoewel de meeste handelaren afgelopen weken nog hoop hadden dat dit snel zou veranderen, is die ambitie inmiddels wat getemperd.

Momenteel is België de belangrijkste markt voor Nederlandse peen. Door de weersomstandigheden kan daar nu niet gerooid worden, waardoor de Belgen aankopen doen op onze markt. De verwachting vanuit handelaren is echter wel dat de vraag vanuit België snel terug gaat lopen zodra het rooien kan worden hervat.

Notering wederom omlaag
De DCA-notering Peen doet als gevolg van de flauwe stemming opnieuw een stap naar beneden. De prijs van B-peen komt uit op een gemiddelde van €12,50 per 100 kilo (-€2), met een prijsrange van €11 tot €14. Daarbij moet wel de kanttekening geplaatst worden dat de peen die voor €11 per 100 kilo verkocht wordt van zeer lage kwaliteit is. De notering voor C-peen komt deze week uit op gemiddeld €12 per 100 kilo (-€2), bij een prijsrange van €10 tot €14.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden