Agrifoto

Inside Peen

Neerslag zorgt voor meer stabiliteit op peenmarkt

9 Oktober 2020 - Kimberly Bakker

De neerslag van de afgelopen paar dagen heeft voor iets meer stabiliteit gezorgd op de peenmarkt. De notering voor B-peen zet zelfs weer een klein stapje omhoog. Waar komt deze nu op uit?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De markt voor peen is nog altijd rustig en de stemming is ongewijzigd ten opzichte van de afgelopen weken. Wel voelt de markt ietwat vriendelijker aan, al spreken de handelaren nog niet van een stormloop. De stemming is iets beter door het regenachtige weer, waardoor op veel percelen niet gerooid kan worden. Het aanbod is dus iets beperkter. Daarentegen loopt de afzet nog steeds niet beter. Alleen uit België en Zeeland worden wel weer iets meer partijen gevraagd.

Notering voor B-peen iets omhoog
Als gevolg van de iets vriendelijke markt zet de DCA-notering voor B-peen een kleine stap van €0,50 omhoog naar een gemiddelde prijs van €13 per 100 kilo. De prijsrange komt hierbij uit op €12 tot €14 per 100 kilo. Voor de langere termijn is de verwachting echter dat deze prijs nog terugzakt naar €10 tot €12 per 100 kilo.

De notering voor C-peen weet dit positievere sentiment niet te volgen. De notering daalt met €1,50 naar een gemiddelde van €10,50 per 100 kilo, bij een prijsrange van €10 tot €11. Heel af en toe wordt er €12 betaald, maar dit is eerder een uitzondering dan de regel. Handelaren verwachten dat wanneer het droger wordt, de prijsdruk weer toeneemt.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden