Agrifoto

Inside Peen

Oogsten van peen op 1, handel komt op 2

6 November 2020 - Kimberly Bakker

Eerst oogsten en dan pas handelen. Dat lijkt momenteel het devies te zijn op de peenmarkt. Het maakt dat er weinig vraag is en dat de DCA-notering van zowel B-peen als C-peen de lijn zijwaarts hervat.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In de peen wordt volop gerooid. Insiders schatten in dat van de gangbare peen ondertussen de helft gerooid is en van de biologische peen zo goed als alles van het land is. Het zorgt ervoor dat de handel in peen iets meer naar de achtergrond verschoven is. Kortom: de vraag naar peen is op het moment beperkt, zowel in Europa als vanuit de overzeese bestemmingen. Hier en daar komen nog wel altijd berichten dat koelhuizen nog vrachten zoeken. Dit houdt de markt enigszins op peil.

De opbrengsten zijn wel beduidend lager dan in de afgelopen jaren. De gemiddelde opbrengst ligt op 65 tot 70 ton per hectare. Concreet gaat het om 100 tot 110 kisten van een hectare. Daarentegen wordt wel gesproken over een goed tot uitstekende kwaliteit. Het houdt de bovenkant van de prijsrange hoog.

Notering blijft stabiel
De DCA-notering voor B-peen blijft deze week stabiel op een gemiddelde €12 per 100 kilo, bij een prijsrange van €10 tot €14 per 100 kilo. Bij C-peen komt de gemiddelde prijs eveneens uit op €12 per 100 kilo. Daardoor ligt ook de prijsrange gelijk aan die van B-peen. Voor komende weken wordt niet veel verandering verwacht. De markt zal nog even voort blijven kabbelen.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden