Agrifoto

Inside Peen

Handel in peen kabbelt langzaam voort

13 November 2020 - Kimberly Bakker

De oogst van gangbare peen staat in de markt nog steeds bovenaan het prioriteitenlijstje. Het leidt ertoe dat de handel in peen langzaam voortkabbelt. Stabiliteit is daarom ook deze week het kernwoord.​​​​​​​

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Net zoals vorige week is de oogst de belangrijkste taak van de dag, pas daarna is er ruimte voor handel. Het zorgt ervoor dat de markt langzaam voortkabbelt. Diverse handelaren laten weten dat de vraag in Europa erg beperkt is. Vanuit een aantal overzeese bestemmingen is wel wat vraag, maar niet bijster veel. Daarbij wordt gemeld dat de vraag naar C-peen inmiddels wat te lijden heeft onder de beperkingen als gevolg van het coronavirus.

Dat de opbrengsten minder zijn dan in de afgelopen seizoenen is geen verrassing meer, maar er doen inmiddels ook geluiden de ronde dat de opbrengst misschien zelfs nog minder is dan eerder werd gedacht. Dit zou voor wat stemming in de markt kunnen zorgen. Daarentegen is in de biologische markt naar verluidt juist een goede opbrengst behaald, wat een negatief effect zou kunnen hebben op de prijszetting.

Notering verder zijwaarts
De relatief rustige markt zorgt voor een zijwaartse beweging in de DCA-notering Peen. Voor B-peen noteert de gemiddelde prijs deze week €12,50 per 100 kilo, bij een prijsrange van €11 tot €14 per 100 kilo. De gemiddelde prijs voor C-peen komt deze week uit op €12 per 100 kilo, met een prijsrange van €10 tot €14 per 100 kilo.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden