Agrifoto

Inside Peen

Senegal binnenkort dicht voor Nederlandse peen

27 November 2020 - Kimberly Bakker

Voor de komende weken wordt nog meer rust verwacht op de peenmarkt. De belangrijkste Afrikaanse bestemming: Senegal, gaat op korte termijn dicht en vanuit Europa is en blijft maar weinig vraag naar peen. Weet de DCA-notering Peen toch nog zijwaarts te bewegen?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Als het gaat om de handel in peen, dan is weinig verandering zichtbaar ten opzichte van vorige week. Het is rustig en Senegal, de belangrijkste Afrikaanse markt, gaat dinsdag 15 december op slot. Vrijdag 27 november is de laatste dag dat er aangeleverd kan worden voor die bestemming. De handelaren zijn enigszins somber gestemd over die periode die volgt. Er wordt nòg meer rust verwacht, gezien vanuit Europa maar bijster weinig vraag is.

Notering beweegt zijwaarts
De onveranderde stemming op de markt leidt ertoe dat de DCA-notering Peen deze week zijwaarts beweegt. De gemiddelde prijs voor B-peen blijft daarmee staan op €12 per 100 kilo, bij een prijsrange van €10 tot €14 per 100 kilo. De prijs voor C-peen blijft deze week stabiel op €13 per 100 kilo, bij een prijsrange van €12 tot €14 per 100 kilo.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden