Agrifoto

Nieuws Gewasbescherming

Expansie in spuitdoppen en injectietechniek

24 December 2020 - Redactie Boerenbusiness

De lijst driftreducerende doppen (DRD) is uitgebreid met de Teejet AITTJ60-11008VP en de Agrotop Softdrop 110-04 en 110-05. Beide zijn ingedeeld in DRD-klasse 50%, 75% en 90%.

Dit meldt de Technische Commissie Techniekbeoordeling (TCT) van Rijkswaterstaat. Injectietechniek met Squall is toegevoegd als driftreducerend techniek (DRT). Door toevoeging van 0,5% Squall aan de spuitvloeistof worden de spuitdoppen 1 DRD-klasse opgehoogd. Dit geldt voor spuitdoppen met top van 110/120 graden en 80/90 graden en tot en met DRD-klasse van 90%.

Het middel wordt in de spuitleiding geïnjecteerd aan de hand van de waarde van de flowmeter in de hoofdleiding. De hoeveelheid Squall en de spuithoeveelheid moeten tenminste 1 uur of vanaf het begin dan de spuitbeurt worden bewaard en duidelijk afleesbaar zijn voor de toezichthouder. Squall direct toevoegen aan de tankmix wordt niet erkend als DRT.

De Agricult LvS NK80LT is toegevoegd aan DRT-klasse 75% en 90%. Het systeem bestaat uit een contoller, pomp(en),  en een NK80LT strooikoppen. De spuitvloeistof wordt drukloos verdeeld door draaiende getande schijven. De techniek zit opgebouwd op een door een trekker of quad gedragen of getrokken strooier, een hand geduwde kar of als lans op een rugspuit.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse Gewasbescherming

Hoge prijzen compenseren kleinere volumes middelen

Nieuws Politiek

Brussel trekt omstreden wet halvering middelen in

Analyse Gewasbescherming

Chemiereuzen verkopen minder middelen

Nieuws Gewasbescherming

Spuitdrones: de EU ziet ze vliegen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden