Shutterstock

Inside Peen

Peenmarkt sluit het jaar af zonder vuurwerk

31 December 2020 - Kimberly Bakker

Het vuurwerkverbod dat op oudejaarsdag in Nederland geldt, is ook zichtbaar op de peenmarkt. Er is weinig handel en veel telers laten hun partijen niet zomaar los. Zorgt het ervoor dat de DCA-notering Peen stabiel het jaar uit gaat?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het sentiment op de markt voor peen is gelijk aan afgelopen week. Het is volgens verschillende handelaren extreem rustig en daarbij zijn zowel de handel als de telers niet van plan om tegen huidige prijzen te kopen of te verkopen. Als gevolg hiervan zijn in Nederland diverse spoelbedrijven die de afgelopen 2 weken helemaal stil hebben gelegen. Ook de vraag vanuit het buitenland blijft matig en daar lijkt voorlopig nog geen verandering in te komen.

Notering zijwaarts het jaar uit
Hert bovenstaande leidt ertoe dat de DCA-noteringen Peen zijwaarts het jaar uit gaan. De gemiddelde prijs van schaaltjespeen komt uit op €14 per 100 kilo, bij een prijsrange van €12 tot €16. Dezelfde prijsrange geldt voor B-peen, waardoor ook daar de gemiddelde prijs op €14 per 100 kilo ligt. Bij C-peen ligt de prijs lager, namelijk op €11,50 per 100 kilo. De prijsrange komt voor C-peen uit op €10 tot €13 per 100 kilo.

Beurs Emmeloord noteerde afgelopen week €16 tot €19 per 100 kilo voor B-peen uit bewaring en schaaltjespeen, maar die hogere prijs wordt niet ondersteund door veel commissionairs in de markt. Volgens de handelaren is een hogere prijs alleen haalbaar bij levering later in het seizoen en dus niet voor directe levering. Voor komende weken wordt niet veel verandering verwacht.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden