Agrifoto

Inside Peen

Prijs stijgt door beperkt aanbod goede peen

8 Januari 2021 - Kimberly Bakker

Het nieuwe jaar is rustig begonnen voor de handel in peen. Tegelijkertijd gaat de kwaliteit volgens de handelaren zienderogen achteruit. De bovenkant van de prijsrange van de DCA-Notering Peen doet daardoor alsnog een redelijke stap naar boven.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In het sentiment op de peenmarkt is weinig verandering te bespeuren in vergelijking tot vorige week, zo laten diverse handelaren weten. Vooral de handel in C-peen verloopt zeer moeizaam. Als gevolg van de sluiting van horecagelegenheden is er bijna geen afzetmarkt of koper te vinden voor deze peen. De vraag naar B-peen is iets beter, al doen er wel geluiden de ronde dat het aanbod van goede peen steeds schaarser is. Ook de vraag vanuit het buitenland blijft matig en daar lijkt voorlopig nog geen verandering in te komen.

Notering doet stap omhoog
Doordat er minder peen van goede kwaliteit beschikbaar lijkt te zijn, zijn kopers bereid om meer te betalen. Dit uit zich in een stijging van de DCA-noteringen voor B-peen en C-peen. De gemiddelde prijs voor B-peen ligt deze week op €15 per 100 kilo, bij een prijsrange van €12 à €18. Voor peen van zeer goede kwaliteit uit de koelcel wordt soms zelfs €20 betaald. De gemiddelde prijs voor C-peen komt deze week uit op €13,50 per 100 kilo, bij een prijsrange van €12 tot €15. Dit is gelijk aan de prijs van Beurs Middenmeer.

Hoewel vorige week nog enigszins met verbazing werd gereageerd op de B-peen-notering van Beurs Emmeloord, ligt die nu meer in lijn met de DCA-notering en ligt het gevoel van de handelaren meer in lijn met deze prijs. Voor B-peen uit bewaring komt de prijsrange in Emmeloord uit op €16 tot €19 per 100 kilo, een verschil van €1 per 100 kilo aan de bovenkant met de DCA-notering. Ook schaaltjespeen gaat voor die prijs weg.  

{{dataviewSnapshot(24_1610101837)}}

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden