Twitter

Nieuws Weer

Zware regenval teistert telers in Oost-Nederland

4 Juni 2021 - Jesse Torringa - 5 reacties

Het oosten van Nederland werd donderdag geteisterd door zware regenval. De regenbuien gingen gepaard met onweer en hagel, lokaal viel meer dan 50 millimeter neerslag. Percelen staan blank en de kavelsloten liepen over.

De lokale hoosbuien legde het landwerk voor de zoveelste keer dit jaar stil. Ook is er opnieuw veel schade, zoals planten die zijn weggespoeld en plekken die langdurig onder water staan. In de omgeving van Rolde, naast Assen, viel er lokaal meer dan 60 millimeter, terwijl er 3 kilometer verderop nog geen 10 millimeter in de regenmeter zat. Ook in het gebied rond de Veluwe viel een enorme hoeveelheid water.

Enkele telers hadden de hevige buien niet zien aankomen en werden verrast. Zij waren de laatste percelen met aardappelen aan het poten toen een wolkbreuk toesloeg. 
 

Opnieuw hevige buien voorspeld
De Gewas- en ruwvoertour in deze omgeving werden gespaard. Het Gewastour perceel in Wezup (Drenthe) kreeg gistermiddag 11 millimeter. Ook het Ruwvoertour perceel in Hengelo (Gelderland) kreeg gisteren 18 millimeter. Het is de vraag hoe de onweersbuien zich dit weekend gaan ontwikkelen. Voor zaterdag wordt opnieuw lokaal hevige regen- en onweersbuien verwacht. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jesse Torringa

Jesse is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich met name op de akkerbouwsector waaronder graan en uien. Ook de kunstmestmarkt volgt hij op de voet. Daarnaast werkt Jesse op een akkerbouwbedrijf in Groningen met pootaardappelen als hoofdtak.

Meer over

neerslag
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
5 reacties
LIght Wave 4 Juni 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/artikel/10892612/zware-regenval-teistert-telers-in-oost-nederland]Zware regenval teistert telers in Oost-Nederland[/url]
in Zuid West Vlaanderen zitten we nu , vrijdag avond, op dit gezegende uur ook al 55 mm en het regent hard en weinig wind.
het is nu 22u 30....
Abonnee
Rien 4 Juni 2021
dat is toch ook een gebied met veel aardappelteelt ?
Abonnee
Jpk 7 Juni 2021
Klimaat verandering valt niet meer aan te ontkomen. Verdienmodel voor alle telers 50% netto omhoog . ACM uitschakelen voor afzet afspraken .
Abonnee
kikker 7 Juni 2021
hier zie ik alleen maar haspels draaien.
Abonnee
drent 7 Juni 2021
kikker schreef:
hier zie ik alleen maar haspels draaien.
hier zie ik allemaal boeren met schop in het land, staat nog steeds water tussen de ruggen in een verzadigde grond. Veel verschil in ons kleine Nederland
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox