Neerslag

Sencrop

Aangeboden door Sencrop

‘Buren vragen screenshots van onze weermeter’

‘Heb jij nog even een screenshot van jullie weerstations?’ Dat is een vraag die Marianne Fokkema en haar familie regelmatig krijgen. Of inmiddels kregen, want verschillende akkerbouwers in de regio hebben nu ook het Sencrop weerstation aangeschaft om de weergegevens altijd plaatsspecifiek in beeld te hebben.
6 September 2021
regen

Gewastour Weer - week 35

Hoe koud en nat was de maand augustus?

Na juli hebben we opnieuw een Hollandse zomermaand achter de rug. Regionaal viel er een flinke neerslag en ook de temperatuur stelde teleur. Voor de telers was het met deze weersomstandigheden niet gemakkelijk.
2 September 2021
regen

Gewastour Weer - week 34

Flinke smak neerslag voor noordelijke provincies

Stevige onweersbuien trokken afgelopen zondag (24 augustus) over Nederland. Vooral de provincie Friesland kreeg er flink van langs. Zo viel er meer dan een maandsom aan regen binnen 24 uur. In andere provincies was de neerslag gewenst.
23 Augustus 2021
regen

Gewastour week 30

Neerslag gewenst, maar zorgt lokaal voor overlast

Na een droge en warmere periode hebben we weer te maken met onstuimig zomerweer. Waar de gewassen vorige week nog schreeuwden om vocht, staan ze nu regionaal tot hun enkels in het water. Lokaal viel er enorm veel neerslag en telers kunnen maar weinig beginnen op het veld.
29 Juli 2021
Gewastour 2021

Gewastour uien - week 30

Halen we een topopbrengst uien?

Na een moeizame start lijkt de ontwikkeling van de zaaiuien behoorlijk bijgetrokken. Het gewas staat er gemiddeld gezien fris op maar de stand is erg wisselend tussen de regio's. Daarnaast steeg het areaal zaaiuien met 11%. Wordt er een topopbrengst behaald?
28 Juli 2021
waterschade

Gewastour Weer - Week 26

Groeizaam weer in juni, maar zwaar voor telers

In juni hebben akkerbouwers bijna alle weersomstandigheden meegemaakt. Tropische temperaturen met zonneschijn werden gevolgd met onweer en zware regenval, wat plaatselijk voor veel problemen zorgde. Ondanks deze extremen lijken de gewassen een inhaalslag te hebben gemaakt in de groei.
2 Juli 2021
regen storm

Nieuws Weer

Kustregio krijgt flinke neerslag voor de kiezen

Met de komst van onstabiel zomerweer is lokaal veel neerslag gevallen. Dat ging soms met hagelbuien gepaard. De kustregio's vanaf Zeeland tot Friesland hebben de meeste neerslag voor hun kiezen gekregen. Vooral in Noord-Holland is een gigantische hoeveelheid neerslag gevallen.
21 Juni 2021
schade Gewastour 2021

Gewastour Uien - Week 24

Flinke schade in zaaiuien door onweersbuien

Het waren bijna Amerikaanse taferelen met het noodweer afgelopen vrijdag. De hevige onweersbuien hebben regionaal voor veel schade gezorgd. Plensbuien lieten opnieuw sloten overlopen en ook de harde windstoten hebben schade aangericht op de percelen. 
19 Juni 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox