Agrifoto

Inside Peen

Peenmarkt blijft in een impasse zitten

1 Oktober 2021 - Jeannet Pennings

Het is nog altijd kommer en kwel in de peenmarkt. Het ontbreekt aan vraag, waardoor er geen bestemming is voor het stevige aanbod. Gaat een nieuwe overzeese bestemming vanaf volgende week voor beweging zorgen?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het geluid vanuit de handel is eenduidig: er gebeurt weinig tot niets. Aanbod van goede peen direct van het land is er genoeg, maar de kopers staan niet in de rij. Een situatie die al weken voortduurt, waardoor de prijzen al vanaf het begin van het seizoen onder druk staan. Geen ramp is ook een ramp, blijkt dit jaar in de vroege peen.

Appel en een ei
De peen die nu verhandeld wordt, heeft vooral overzeese bestemmingen zoals Israël en Afrika. "Dit betreft peen uit de bovenkant van de markt waar nog enigszins een redelijke prijs voor betaald wordt. Mindere kwaliteit gaat weg voor een appel en een ei", zo geeft een handelaar aan. Het lijkt er volgens hem op dat vanaf volgende week Mauritanië aan de markt komt. "Dat zal voor iets meer reuring zorgen, maar niet direct tot hogere prijzen leiden. Er is nog zat vroege peen."

Ook andere handelaren beamen dat de stemming in de afzet zeer tam is. Het is een moeilijke markt. Naast de overzeese export gaat er wat peen naar omliggende landen, maar in zeer kleine aantallen. "Het is hopen op betere tijden", aldus een handelaar.

Prijzen nauwelijks veranderd
De peenprijzen blijven deze week rond hetzelfde niveau als voorgaande week steken. De DCA-notering voor B-peen staat op €7,50 per 100 kilo. De onderkant van de notering staat op €6 per 100 kilo. De DCA-notering voor C-peen zakt €1 ten opzichte van vorige week naar €6 per 100 kilo.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden