Eigen foto

Nieuws Cosun

Terrein oude suikerfabriek in Puttershoek verkocht

19 Januari 2022 - 4 reacties

Cosun Beet Company, de suikertak van coöperatief foodconcern Cosun, heeft het laatste deel van het terrein van de voormalige suikerfabriek in Puttershoek verkocht. Afgelopen december is het laatste stuk verkocht aan het Belgische AG Insurance.

Dit heeft Cosun dinsdag 18 januari bekendgemaakt. De fabriek in Puttershoek werd in 2004 gesloten en sindsdien is gewerkt aan een nieuwe bestemming voor de voormalige fabriek. De oude fabriek is gesloopt en het terrein wordt omgevormd tot industrieterrein met insteekhaven. Het terrein wordt door AG Insurance, samen met het eveneens Belgische Heylen Warehouses, gerealiseerd onder de naam SHIPP21.

De specialiteitenfabriek, de silo's en het distributiecentrum van Cosun blijven aanwezig in Puttershoek, laat het bedrijf weten. Voor de elektriciteitsvoorziening van de specialiteitenfabriek realiseerde Cosun in de zomer van 2021 nog een zonnepark op het voormalige fabrieksterrein. Van het 17 hectare grote park is 7 hectare rechtstreeks aangesloten op de specialiteitenfabriek.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een klein akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland). Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
4 reacties
Abonnee
frog 19 Januari 2022
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/artikel/10896247/terrein-oude-suikerfabriek-in-puttershoek-verkocht]Terrein oude suikerfabriek in Puttershoek verkocht[/url]
Mooi zo'n dit komt weer ten goede aan de suikerprijs!
suikerbiet 19 Januari 2022
zou op zijn plaats zijn dat alle leden/telers hierin mee liften
Abonnee
jk 19 Januari 2022
@suikerbiet,
u weet dat Cosun een coöperatie is?
Abonnee
andere peter 19 Januari 2022
ik hoop van ganser harte dat het vrijgekomen bedrag geinvesteerd wordt in rendementsverbetering, versterking afzet, nieuwe afzetmarkten ontwikkelen, etc. Zaken waarmee we verder, beter de toekomst mee in inkunnen. Het vrijgekomen geld gebruiken om eenmalig een hoge bietenprijs te geven getuigd niet echt, van het hebben van een lange termijn ondernemersvisie.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
akkerbouw noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws 7e Actieprogramma

Teleurstelling bij Cosun om winterteeltenlijst

Nieuws suikerbieten

Bietenzaai dreigt laatste sinds telling te worden

Nieuws Agribusiness

Cosun wil versneld groei in biobased oplossingen

Nieuws Jaarcijfers

Cosun nog niet content met fors verbeterde resultaten

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox