Eigen foto

Nieuws Gewasbescherming

Certis Europe en Belchim bundelen de krachten

25 Maart 2022 - Jurphaas Lugtenburg

Certis Europe en Belchim Crop Protection gaan samen verder onder de naam Certis Belchim. Dat heeft het Japanse moederbedrijf van beide bedrijven, Mitsui and Co Ltd, gisteren bekendgemaakt. Mark Watham die de ondernemingen nu ook leidt, wordt de CEO van Certis Belchim B.V.

Met de fusie worden de sterke punten van de bedrijven gecombineerd om een nieuwe krachtigere speler op de markt voor gewasbescherming te worden, schrijft Mitsui. "Certis Belchim combineert de middelen en expertise van haar twee vorige vennootschappen, Certis Europe en Belchim Crop Protection, en vormt zo een belangrijke kracht op de gewasbeschermingsmarkt", zegt Hitoshi Kudo, general manager van de Agriscience Division van Mitsui in het bericht.

"Certis Belchim is gebouwd op de fundamenten van twee creatieve en dynamische vennootschappen die zich gepositioneerd hebben als aanbieders van innovatieve gewasbeschermingsoplossingen, ondersteund door uitmuntende technische- en productkennis en we zullen in Europa en daarbuiten op deze fundamenten blijven voortbouwen. Ik ben zeer verheugd om leiding te mogen geven aan zo'n bekwaam team", zegt Waltham in het bericht.

De aandeelhouders van de oude vennootschappen nemen ook deel in de nieuwe B.V. De aandelen in de nieuwe vennootschap zijn als volgt verdeeld: Mitsui AgriScience International S.A. (67%), Ishihara Sangyo Kaisha Ltd. (15%); Nippon Soda (10%), Mitsui Chemicals Agro Inc. (6%) en Kumiai Chemical Industry Co. Ltd. (2%).

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland). Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse Gewasbescherming

Chemiereuzen verkopen minder middelen

Nieuws Gewasbescherming

Spuitdrones: de EU ziet ze vliegen

Opinie Jurphaas Lugtenburg

Adema slaat modderfiguur met standpunt glyfosaat

Nieuws Gewasbescherming

Grote kans op jaar respijt bij gesloten vulsysteem

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox