RoyalCosun

Nieuws Management

Cosun ziet voorzitter raad van toezicht opstappen

25 Maart 2022 - Eric de Lijster

Johan van Driel is opgestapt als voorzitter van de raad van toezicht van voedingsconcern Cosun. Van Driel, die mede een akkerbouwbedrijf in Nieuw-Beijerland runt, heeft deze functie nog geen twee jaar bekleed. Hij stapt ook uit de raad van toezicht, het orgaan bij het coöperatieve concern Cosun dat vergelijkbaar is met een raad van commissarissen. 

Dit maakt Cosun vandaag (vrijdag 25 maart) bekend op haar website. Een reden van vertrek wordt niet gegeven. Van Driel kondigde zijn vertrek afgelopen woensdag aan tijdens een vergadering van de Ledenraad. Theo Koekkoek, vice-voorzitter van de raad van toezicht, neemt de taken van Van Driel voorlopig waar. Johan van Driel wil desgevraagd geen toelichting geven op zijn besluit om terug te treden en verwijst naar het hoofdkantoor van Cosun in Breda. Coöperatievoorzitter Dirk de Lugt was vrijdag tot dusver niet voor een reactie beschikbaar.

Het vertrek van Van Driel volgt na een periode dat het bij Cosun en haar leden onrustig is over het gevoerde beleid. Vooral het verlies dat Cosun heeft genomen over het resultaat van 2021 voor de nieuwe slecht renderende petfoodfabriek van Duynie in Cuijk was voer voor discussie. Cosun heeft daarvoor een bijzondere last van €32 miljoen in het verliesgevende resultaat van €8 miljoen over vorig jaar verwerkt. Vrijwel aansluitend aan de presentatie van de jaarcijfers kondigde Cosun het vertrek van Roel van Haeren, de topman van Duynie, aan.

Johan van Driel was sinds 30 mei 2012 lid van de raad van toezicht en is in juni 2020 Jakob Bartelds opgevolgd als voorzitter.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Eric de Lijster

Eric is lid van de redactie van Boerenbusiness. Als telg uit een akkerbouwfamilie stroomt het boerenbloed bij Eric door de aderen. Hij beschouwt zich als een generalist, maar wel met een voorliefde voor economie, trends, markten en marketing.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Interview Arwin Bos (Cosun)

'Waterkwaliteit is bij Cosun een topprioriteit'

Nieuws Suikerbieten

Cosun draait eerste biobietencampagne dit jaar

Nieuws Agribusiness

Cosun stelt nieuwe financiële baas aan

Nieuws Ondernemen

Vreugdenhil stapt met Cosun in plantaardige melk

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden