Shutterstock

Nieuws Suiker

Nordzucker rekent op kleinere bietenoogst

29 Augustus 2022 - Jurphaas Lugtenburg

De Duitse suikerfabrikant Nordzucker gaat ervan uit dat de bietenoogst dit seizoen kleiner uitvalt dan een jaar eerder. De droogte in Europa is daarvan de belangrijkste oorzaak, zo heeft het bedrijf voor aanvang van de campagne, die op 3 september start, bekendgemaakt.

Het suikergehalte in de bieten is hoger dan vorig jaar, maar de totale oogst komt volgens Nordzucker toch iets lager uit. In welke mate de droogte heeft huisgehouden verschilt nogal van gebied tot gebied. Daardoor zijn er ook grote verschillen tussen de bietenopbrengsten. Nordzucker heeft fabrieken in onder meer Duitsland, Polen, Denemarken en Zweden. Naar verwachting loopt de campagne tot eind januari.

Energie
De afgelopen jaren heeft Nordzucker verschillende fabrieken omgebouwd naar aardgas, onder meer om aan de CO2-reductiedoelen te voldoen. "Vanwege de onzekerheid op de gasmarkt zijn - waar mogelijk en noodzakelijk - weer fabrieken omgebouwd naar olie", schrijft COO Alexander Godow in het bericht. "Daar zijn we zijn we eind februari mee gestart. Op deze manier zijn we zeker van de aanvoer van lokaal geproduceerde suiker voor onze klanten. Verder helpt Nordzucker hiermee ruimte te maken op de krappe gasmarkt."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland). Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen

Meer over

Suiker
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse suiker

Oekraïne blijft Europese suikervoorraden vullen

Analyse Suiker

Europese bietenoogst blijft op doorsnee steken

Analyse Suiker

Suikerprijzen stabiliseren zich in Europa

Analyse suiker

Suikerbietenprijs smaakt komend seizoen nóg zoeter

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden