Suiker

suiker euro

Analyse suiker

Oekraïne blijft Europese suikervoorraden vullen

De perikelen rond El Niño en de Braziliaanse suikerrietoogst houden de suikermarkt redelijk in bedwang. Dat is niet anders op de Europese suikermarkt, waar de prijzen hoog blijven. Oekraïne blijft ondanks het exportquotum suiker uitvoeren naar Europa en kan zoals het nu lijkt op een goede bietenoogst rekenen.  
8 Augustus 2023
suikerbieten

Analyse Suiker

Europese bietenoogst blijft op doorsnee steken

De suikernoteringen in zowel Londen als New York verkennen het plafond in de markt. Deels komt dat door tegenvallers in de productie, met andere woorden: het groeiseizoen voor zowel suikerriet als bieten zit niet overal mee. Maar ook de ontwikkelingen in de energiemarkt geven suiker steun.
25 Juli 2023
suiker

Analyse Suiker

Suikerprijzen stabiliseren zich in Europa

De suikerprijzen in Europa stabiliseren zich, maar de suikerimport zwakt niet af en is bijna verdubbeld ten opzichte van afgelopen seizoen. Dat bevestigt dat de beschikbaarheid van suiker in Europa onder druk staat. Ook mondiaal blijven er zorgen over de beschikbaarheid van suiker, ondanks een goede suikerrietoogst in Brazilië.
11 Juli 2023
akkerbouw suikerbieten bietenveld

Analyse suiker

Suikerbietenprijs smaakt komend seizoen nóg zoeter

De suikerprijzen in Europa hebben hun piek nog altijd niet bereikt en stegen afgelopen maand opnieuw. Ondanks de hoge prijzen wordt er in Europa niet achter de verhitte markt aangeteeld. Daarnaast laat de start van het nieuwe groeiseizoen te wensen over. 
30 Mei 2023
suiker euro

Analyse suiker

Zit er een suikercrisis aan te komen?

De suikerprijzen zijn in een soort stroomversnelling terechtgekomen. Wereldwijd blijven de prijzen stijgen door zorgen over krappere suikervoorraden en lagere productie. Inmiddels heeft de notering in Londen het hoogste punt bereikt sinds 2011 en de Europese spotmarkt staat nog hoger. Is dit een voorbode van een suikercrisis?
16 Mei 2023
suiker

Analyse suiker

Europa importeert bijna dubbel zoveel suiker

De suikerprijzen lijken van geen ophouden te weten. Wederom nemen de zorgen over krapper aanbod toe en stijgen de prijzen. Daarnaast zorgt het natte voorjaar voor onrust over de suikerproductie voor komend seizoen. 
2 Mei 2023
suiker

Analyse Suiker

Suikermarkt smaakt steeds zoeter voor bietentelers

De suikerprijzen blijven wereldwijd stijgen als gevolg van zorgen over krappere productie en voorraden. Deze prijzen smaken uiteindelijk zoet voor bietentelers, maar tot een hogere animo voor de suikerbietenteelt leidt dat vooralsnog niet. Oost-Europese landen verbieden naast graan en zuivel ook de import van suiker uit Oekraïne. Dat terwijl Oekraïne dit jaar fors heeft geleverd aan het vragende Europa.
18 April 2023
suiker

Analyse suiker

Suikerprijs in Europa weet van geen ophouden

De suikerprijzen op de spotmarkt in Europa blijven maar stijgen door de tekorten van dit seizoen. De krimpende bietenteelt in Europa zorgen ook voor een prijsopdrijvend effect. Dat kan positief uitpakken voor de bietenprijs komend seizoen. Wereldwijd blijft suiker ook toenemen in prijs.
4 April 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox