Nieuws Benoeming

Bos volgt De Lugt op als voorzitter van Cosun

1 September 2022 - 2 reacties

Arwin Bos wordt de nieuwe voorzitter van de raad van beheer van coöperatie Cosun. De akkerbouwer uit Nieuw-Vennep volgt medio volgend jaar Dirk de Lugt op. Bos is nu al vice-voorzitter van de coöperatie, eigenaar van het gelijknamige voedingsconcern Royal Cosun. Hiertoe behoren onder meer Cosun Beet Company, Aviko, Duynie, Sensus, SVZ en recent Cosun Protein.

Dit heeft Cosun vanochtend bekendgemaakt. De ledenraad van de coöperatie heeft op een vergadering gisteren (31 augustus) Arwin Bos officieel tot voorzitter gekozen. Dit biedt Bos ruim de tijd om zich in te werken in zijn nieuwe functie. De formele overdracht vindt plaats in de jaarvergadering van 2023, meldt Cosun.

Bos is gepokt en gemazeld in het wel en wee van Cosun, want hij is al sinds 2016 lid van de raad van beheer. Arwin Bos beheert met zijn familie het akkerbouwbedrijf Bos Akkerbouw in de Haarlemmermeer, waar wordt geboerd op twee boerderijen. Sinds 2013 is hij ook actief als De Aardappelboer, waarmee klanten in onder meer de groothandel en de horeca direct worden voorzien van frites- en tafelaardappelen. Bos is niet altijd fulltime akkerbouwer geweest, maar heeft ook bijna acht jaar bij een advocatenkantoor in Amsterdam gewerkt als advocaat. Met in zijn portefeuille onder meer bestuursrecht en milieu- en ruimtelijke ordeningsrecht. 

Dirk de Lugt heeft het afgelopen voorjaar bekendgemaakt in 2023 te stoppen als voorzitter. Zijn maximale statutaire termijn is dan bereikt.

Arwin Bos
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Abonnee
Exit 1 September 2022
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/artikel/10900380/bos-volgt-de-lugt-op-als-voorzitter-van-cosun]Bos volgt De Lugt op als voorzitter van Cosun[/url]
Ik wens de heer bos veel succes in het overeind houden van deze coöperatie.
Het zal een flinke uitdaging zijn, met alles wat er speelt.

Gelukkig is er ook een nieuwe CEO recent aangesteld, en daarmee kan eerst flink puin geruimd worden financieel met onderanderen het debacle bij Duynie (35 miljoen en still counting)
Ook de toekomst van Aviko en het conflicterende businessmodel dat zij hanteren , voor de leden van Cosun zal nog veel discussie opleveren.
Los van de dagelijkse problemen als , te veel verkochte suiker , en de inkoop van gas (of is t ruwe olie?)
schoenmakers 2 September 2022
Wie nog vertrouwen heeft in deze club, zal overal in geloven
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
akkerbouw noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Interview Dirk de Lugt

‘52 euro wordt de bodem voor bietenprijs 2022’

Nieuws Suikerbieten

Suikergehalte neemt toe en is bovengemiddeld

Nieuws Suikerbieten

Cosun sleutelt aan opzet van bietenprijs

Analyse Suiker

Chinese suikerproductie groeit naar 10 miljoen ton

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief