Shutterstock

Nieuws Kunstmest

Van de Reijt Meststoffen komt in Spaanse handen

Donderdag 12:00 uur

De Spaanse kunstmestproducent en -distributeur Grupo Fertiberia neemt het Nederlandse Van de Reijt Meststoffen BV over. Met de overname wil Grupo Fertiberia de internationale afzet een boost geven, zo meldt vanmorgen (donderdag) de Spaanse site La Comarca de Puertollano. Van de Reijt en het Belgische dochterbedrijf Janssens Smeets zijn actief als groothandelsbedrijf in en blender van kunstmest in de Benelux.

Van de Reijt heeft onder andere bulkterminals in Moerdijk en het Belgische Grobbendonk. De omzet van het bedrijf bedroeg afgelopen jaar bijna €160 miljoen. Door de gunstige ligging van de vestigingen van Van de Reijt zijn niet alleen klanten in de Benelux goed bereikbaar, maar zijn er ook goede logistieke verbindingen met Duitsland. Via de efficiënte logistiek van de Rotterdamse haven zijn ook afnemers in Zuidoost-Azie te beleveren.

Stevige ambities
"Van de Reijt gaat Fertiberia een solide netwerk bieden op de Europese markten, waar we merken dat er een grote vraag is naar onze koolstofarme oplossingen in plantenvoeding", aldus Javier Goñi, CEO van Grupo Fertiberia bij La Comarca de Puertollano. De overname wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023 afgerond en moet worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. Zodra de overname is voltooid, beschikt Fertiberia over distributiemogelijkheden in strategische markten.

Fertiberia was tot nu toe vooral actief op de Spaanse thuismarkt en in Frankrijk. Het bedrijf wil groeien en opende vorige maand een dochterbedrijf Fertiberia Hellas, die de afzet van meststoffen in Griekenland en de Balkan moet ontwikkelen. Verder heeft het bedrijf de ambitie om in 2035 volledig CO2 neutraal te produceren. Ter ondersteuning van die ambitie is investeringsmaatschappij Triton in Grupo Fertiberia gestapt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een klein akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland). Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reageer op dit artikel

Om te reageren op dit artikel moet u ingelogd zijn.

Wat doen de actuele
akkerbouw noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Analyse kunstmest

Kunstmestprijs blijft maar dalen, boeren wachten af

Nieuws Kunstmest

Kremlin zet kunstmest in als pressiemiddel

Nieuws kunstmest

EU kiest voor vergroening in kunstmestcrisis

Analyse Kunstmest

Dit zijn de verwachtingen van kunstmestfabrikanten

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief