Shutterstock

Nieuws Kunstmest

Van de Reijt Meststoffen komt in Spaanse handen

24 November 2022 - Jurphaas Lugtenburg

De Spaanse kunstmestproducent en -distributeur Grupo Fertiberia neemt het Nederlandse Van de Reijt Meststoffen BV over. Met de overname wil Grupo Fertiberia de internationale afzet een boost geven, zo meldt vanmorgen (donderdag) de Spaanse site La Comarca de Puertollano. Van de Reijt en het Belgische dochterbedrijf Janssens Smeets zijn actief als groothandelsbedrijf in en blender van kunstmest in de Benelux.

Van de Reijt heeft onder andere bulkterminals in Moerdijk en het Belgische Grobbendonk. De omzet van het bedrijf bedroeg afgelopen jaar bijna €160 miljoen. Door de gunstige ligging van de vestigingen van Van de Reijt zijn niet alleen klanten in de Benelux goed bereikbaar, maar zijn er ook goede logistieke verbindingen met Duitsland. Via de efficiënte logistiek van de Rotterdamse haven zijn ook afnemers in Zuidoost-Azie te beleveren.

Stevige ambities
"Van de Reijt gaat Fertiberia een solide netwerk bieden op de Europese markten, waar we merken dat er een grote vraag is naar onze koolstofarme oplossingen in plantenvoeding", aldus Javier Goñi, CEO van Grupo Fertiberia bij La Comarca de Puertollano. De overname wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023 afgerond en moet worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. Zodra de overname is voltooid, beschikt Fertiberia over distributiemogelijkheden in strategische markten.

Fertiberia was tot nu toe vooral actief op de Spaanse thuismarkt en in Frankrijk. Het bedrijf wil groeien en opende vorige maand een dochterbedrijf Fertiberia Hellas, die de afzet van meststoffen in Griekenland en de Balkan moet ontwikkelen. Verder heeft het bedrijf de ambitie om in 2035 volledig CO2 neutraal te produceren. Ter ondersteuning van die ambitie is investeringsmaatschappij Triton in Grupo Fertiberia gestapt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland). Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse kunstmest

Weinig handel, prijzen kunstmest onder druk

Analyse Meststoffen

Dichte kunstmestfabrieken voorbode voedselcrisis?

Analyse kunstmest

Ureum kan KAS-prijs duwtje in de rug geven

Analyse kunstmest

Prijs stikstofkunstmest beweegt vooral zijwaarts

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden