kunstmestprijzen

ForFarmers kunstmest Agrifoto3

Analyse Kunstmest

Kunstmest, wanneer moet je inkopen?

De prijs van KAS heeft de afgelopen tijd een behoorlijke daling ondergaan en de boer rekent deze week inmiddels een prijs af van onder de €70 per 100 kilogram. De kali- en fosfaathoudende meststoffen stijgen juist naar ongekende hoogtes. Wat zijn hiervoor de redenen en wanneer moet je als teler toeslaan?
Dinsdag 12:00 uur
Agrifirm kunstmest bemesting Agrifoto meststoffen kas

Nieuws Kunstmest

Kunstmestprijs zet flinke daling in

De kunstmestmarkt bevond zich al langere tijd op hetzelfde prijsniveau, maar vooral KAS lijkt nu de weg naar beneden te hebben ingezet. Dat heeft niet alleen met de vraag naar kunstmest te maken in deze periode. Toch is er veel onzekerheid, want hoe ver gaat de prijs zakken?
19 Mei 2022
kunstmest

Nieuws Kwartaalcijfers

Kunstmest producenten zien winsten hard groeien

Kunstmestproducenten YARA en OCI hebben over het eerste kwartaal flink geprofiteerd van de extreem hoge prijzen voor kunstmest. De hoge kosten voor energie werden hierdoor voor beide bedrijven ruimschoots gecompenseerd.  
12 Mei 2022
kunstmest

Analyse Kunstmest

Heeft de kunstmestprijs de piek bereikt?

De fors hogere gasprijzen waar we sinds het begin van de herfst mee geconfronteerd zijn, gaven een eerste aanzet voor een eveneens fors hogere kunstmestprijs. De oorlog in Oekraïne voegt daar een nieuwe dimensie aan toe. Wat betekent dat voor het huidige seizoen en nog belangrijker: hoe gaan de historisch hoge prijzen doorwerken richting het volgende seizoen?
28 April 2022
akkerbouw kunstmest

Nieuws Kunstmest

Poolse boer krijgt ruim 100 euro kunstmestsubsidie

De Europese Commissie heeft een Pools subsidieschema ter waarde van €836 miljoen goedgekeurd. Polen gaat dit geld verdelen onder boeren in het land die er kunstmest mee aan kunnen kopen. Akkerbouwer komen in aanmerking voor ruim €100 per hectare. Voor kunstmest op grasland is dat ruim €50.
20 April 2022
Ruwvoertour 2022

Ruwvoertour week 15

Proef voor meer eiwit van het eigen grasland

De grasgroei gaat gestaag door en frisse groene percelen zijn een feit. In deze tijden met onder meer hoge kunstmestprijzen worden alle opties voor de bemesting van graspercelen bekeken. En proeven georganiseerd. Bij melkveehouder Roel Assies (Fl), één van de deelnemers aan de Ruwvoertour, wordt dit jaar een bemestingsdemonstratie gehouden. 
15 April 2022
kunstmest Agrifoto Kali

Analyse Kunstmest

Kunstmestprijs breekt door plafond van 1.000 euro

Opnieuw breekt de kunstmestmarkt zijn records. Wie nu kunstmest wil kopen op de dagmarkt, moet rekening houden met een prijs van €1.000 euro per ton voor KAS. Door de hoge vraag, het beperkte aanbod van kunstmest en de fluctuerende gasprijzen is onzeker op welke hoogte het nieuwe plafond komt te liggen. 
17 Maart 2022
kunstmest

Nieuws Kunstmest

China brengt kunstmest uit de reserves op de markt

China is gestart met het op de markt brengen van kunstmest uit de reserves. Dat schrijft persbureau Reuters op basis van informatie van de staatsplanbureau. Het gaat om meer dan 3 miljoen ton kunstmest dat in maart voor boeren beschikbaar wordt gesteld.
14 Maart 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief