Kunstmestprijzen

kunstmest

Nieuws kunstmest

Kunstmest in de uitverkoop begin 2023?

De kunstmestprijzen blijven dalen en staan onder druk door het aanbod en de dalende gasprijs. Althans, als het gaat om de prijs van stikstofmeststoffen, andere meststoffen blijven prijshoudend tot nu toe. In andere continenten dalen die prijzen echter wel fors en lijkt het een kwestie van tijd. Europa is een belangrijke importeur van kali-en fosfaatmeststoffen.
27 December 2022
kunstmest Agrifoto3

Nieuws kunstmest

Bodemprijs kunstmest nog altijd niet bereikt

Met een lagere kunstmestproductie in Europa dan in andere jaren en de opnieuw stijgende gasprijs, zou je zeggen dat de prijs voor stikstofhoudende meststoffen niet verder zou dalen. Niets lijkt minder waar, want de prijs voor kalkammonsalpeterzuur (KAS) doet opnieuw een stapje naar beneden.
13 December 2022
kunstmest

Analyse Kunstmest

Vraag naar kunstmest blijft zwak, bodemprijs bereikt?

De kunstmestprijzen zijn in rap tempo gedaald maar lijken nu enigszins te stabiliseren. De marktvooruitzichten voor komende maanden zijn ook onzeker. De boer is geïnteresseerd in het huidige prijsniveau maar blijft afwachtend.
6 December 2022
akkerbouw kunstmest mest

Nieuws Kunstmest

Van de Reijt Meststoffen komt in Spaanse handen

De Spaanse kunstmestproducent en -distributeur Grupo Fertiberia neemt het Nederlandse Van de Reijt Meststoffen BV over. Met de overname wil Grupo Fertiberia de internationale afzet een boost geven. Van de Reijt en het Belgische dochterbedrijf Janssens Smeets zijn actief als groothandelsbedrijf in en blender van kunstmest in de Benelux.
24 November 2022
kunstmest

Analyse kunstmest

Kunstmestprijs blijft maar dalen, boeren wachten af

De prijzen voor stikstofhoudende meststoffen in heel Europa blijven ook in november dalen. Inmiddels is de prijs zelfs onder de €700 per ton gedoken voor KAS, hetzelfde niveau als afgelopen zomer. Is er nog meer ruimte voor KAS om in prijs te zakken?
23 November 2022
kunstmest Agrifoto

Nieuws Kunstmest

Kremlin zet kunstmest in als pressiemiddel

In de onderhandelingen over het verlengen van de graandeal tussen Rusland, Oekraïne en het westen heeft het Kremlin de export van kunstmest ingezet als pressiemiddel. De export van ammoniak ligt sinds het begin van de oorlog deels stil. Een belangrijke pijpleiding – die loopt over Oekraïens grondgebied – is nog steeds buiten gebruiken. De exportinkomsten heeft Rusland hard nodig.
16 November 2022
kunstmest Agrifoto3

Nieuws kunstmest

EU kiest voor vergroening in kunstmestcrisis

De Europese Commissie (EC) heeft deze week een nieuw plan met maatregelen en acties gepresenteerd om de impact van stijgende kunstmestprijzen op te vangen. Dit moet zowel de boeren als industrie ondersteunen met de uitdagingen waarmee zij momenteel te maken hebben op het gebied van meststoffen. Op de korte termijn levert dat niets op wat betreft de kunstmestprijzen.
11 November 2022
kunstmest Yara Sluiskil

Analyse Kunstmest

Dit zijn de verwachtingen van kunstmestfabrikanten

De kunstmestprijzen hebben een voorzichtige daling ingezet. Telers stellen zich nu de vraag: zullen de prijzen verder dalen en moet ik wachten met bestellen of is het dipje in de prijzen maar van korte duur en kan ik beter nu toeslaan? Een antwoord op die vraag is niet te geven. Maar met de kwartaalcijfers de afgelopen weken gepubliceerd zijn, geven de kunstmestproducenten wel een kijkje in de keuken hoe zij verwachten dat de markt zich de komende tijd zal ontwikkelen.
10 November 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox