Kunstmestprijzen

kunstmest

Analyse kunstmest

Ureum kan KAS-prijs duwtje in de rug geven

Wie let op de kunstmestprijzen ziet dat er de afgelopen periode maar weinig is veranderd. Op de wereldmarkt staat er wel het een en ander te veranderen. De prijs van ureum is gestegen en het is niet voor het eerst dat kalkammonsalpeter die trend volgt.
26 September 2023
kunstmest

Analyse kunstmest

Prijs stikstofkunstmest beweegt vooral zijwaarts

De kunstmestprijzen bewogen de afgelopen weken vooral zijwaarts maar gemiddeld is er toch een stijging te zien over de laatste periode. Maar ondanks dat de rust redelijk is teruggekeerd op de kunstmestmarkt, blijven de volatiele energieprijzen als donkere wolken boven de meststoffensector hangen.
12 September 2023
kunstmest

Analyse Kunstmest

Kunstmestproductie nog altijd niet op volle toeren

De Europese kunstmestproductie is nog altijd niet volledig hersteld van de productiebeperkingen van vorig jaar. Toen trokken de fabrikanten door de snel oplopende gasprijs aan de noodrem, met een terugval in de productie van 70% tot gevolg. Ook in het huidige gesternte op de markt, met een gasprijs die weliswaar op een lager niveau nog steeds volatiel is, zijn de uitdagingen in de productie nog niet voorbij.
15 Augustus 2023
kunstmest

Analyse meststoffen

Kunstmestprijzen in Europa voor nu nog stabiel

Er is weinig spektakel wat betreft handel op de Europese kunstmestmarkt. Dat is ook niet gek gelet op de periode waarin we nu zitten. Kali laat zoals eerder verwacht wel een prijsdaling zien. Op globaal niveau is er wel een verschuiving zichtbaar wat betreft stikstofkunstmest.
19 Juli 2023
kunstmest

Analyse kunstmest

Weinig actie op nog altijd dalende kunstmestmarkt

De prijzen voor stikstofkunstmest blijven mondjesmaat dalen maar tot aankopen leidt dat niet. Ondanks het bijzondere prijsverloop van het afgelopen anderhalf jaar lijken boeren niet van inkoopstrategie te veranderen. De cijfers over het Europese kunstmestverbruik in 2021 laten een daling zien.
5 Juli 2023
kunstmest kunstmeststrooier

Analyse kunstmest

Weinig beweging op de kunstmestmarkt

Wie enkel kijkt naar de prijsontwikkeling van kunstmest zou zeggen dat de rust is wedergekeerd op deze markt. Deels klopt dit, omdat deze periode altijd vrij rustig is wat betreft handel en vraag. Op de achtergrond gebeurt er echter nog genoeg en staat de markt niet stil.
20 Juni 2023
kunstmest

Analyse Kunstmest

Onzekerheid houdt aan op de kunstmestmarkt

Wie naar de prijzen van stikstofkunstmest kijkt, kan wel stellen dat deze markt eindelijk in rustiger vaarwater is gekomen. Toch lijkt de bodemprijs nog niet bereikt te zijn. Voor kali- en fosfaathoudende meststoffen dalen de prijzen nog wel gestaag en dat zal voorlopig ook zo blijven.
6 Juni 2023
kunstmest bemesting meststoffen Kali

Analyse Meststoffen

Rabobank: Meststoffen worden weer betaalbaar

De recordprijzen voor meststoffen zijn voorlopig van de baan, maar er heerst nog veel onzekerheid. Dit stelt de Rabobank in een marktanalyse over meststoffen. Fosfaat- en kalimeststoffen dalen naar verwachting de komende tijd in prijs, terwijl stikstofmeststoffen stabiel tot weer stijgend kunnen worden.
30 Mei 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox