Shutterstock

Analyse Peen

Peenmarkt doet denk aan de uienmarkt

24 Maart 2023 - Jurphaas Lugtenburg

De stemming op de peenmarkt was vorige week onder telers over het algemeen opperbest en misschien wel tegen het overmoedige aan. Nu keert de realiteitszin weer een beetje terug op de markt.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De opmerking 'we zijn te duur voor de kopers uit Oost-Europa' kwam deze week weer veelvuldig voorbij. Landen als Italië en Israël bieden nieuwe peen aan onder het niveau van de Nederlandse spoelers. Hoewel de nieuwe peen zeker nog niet in grote volumes op de markt is, drukt het wel op de stemming. Waar vorige week spoelers toch wel tegen stevige prijzen b-peen durfden vast te leggen lijkt de kooplust deze week bijna helemaal verdwenen. Dat wil overigens niet zeggen dat er helemaal geen peen gespoeld wordt. Het vaste werk voor bijvoorbeeld de supermarkten loopt wel gewoon door.

Voorraad
Dat de verwerkers op het op z'n elfendertigst doen heeft overigens wel als bijeffect dat er maar beperkt bovenmaat uit de b-peen wordt gesorteerd die bijvoorbeeld naar de snijderij kan. De voorraad c-peen is bepaald niet groot en in tegenstelling tot de b-peen duur het ook nog wel even voor er nieuwe oogst beschikbaar komt.

De DCA Notering b-peen komt deze week gemiddeld uit op €60 per 100 kilo en daling van €5 ten opzichte van vorige week. De Notering van c-peen blijft wel ongewijzigd op €65 per 100 kilo mede vanwege het krappe aanbod.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden