Shutterstock

Nieuws Agribusiness

Cosun wil versneld groei in biobased oplossingen

7 April 2023 - Eric de Lijster

Cosun wil in een hoger tempo groeien in de ontwikkeling en productie van biobased oplossingen. Het coöperatieve foodconcern heeft daarvoor de nieuwe business unit Cosun Biobased opgericht. Cosun heeft donderdag 6 april bekendgemaakt dat Geert-Jan Beijering per 1 juli wordt benoemd tot directeur van dit onderdeel. 

Beijering is nu nog Global product director bij Nouryon en had daarvoor diverse managementfuncties bij AkzoNobel. Nouryon, dat ingrediënten en toepassingen voor onder andere papier, farmaceutica, persoonlijke verzorging en bouwmaterialen ontwikkelt en verkoopt, is in 2018 van AkzoNobel afgesplitst. Cosun heeft de ambitie om snel te groeien in biobased oplossingen. Cosun Biobased is al actief in de Home Care en Personal Care en wil deze groei verder versnellen. Ook zullen andere plant-based kansen worden verkend, meldt het bedrijf in een verklaring

De ingrediënten van deze producten worden onder meer ontwikkeld uit reststromen van de suikerbiet (foto) De kennis en het netwerk van Beijering op deze markten moet een bijdrage leveren aan deze versnelde groei. Cosun focust in haar vorig jaar gepresenteerde strategie Unlock 25 op winstgevende groei in plantaardige eiwitten, voedingsvezels en biobased grondstoffen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Eric de Lijster

Eric is lid van de redactie van Boerenbusiness. Als telg uit een akkerbouwfamilie stroomt het boerenbloed bij Eric door de aderen. Hij beschouwt zich als een generalist, maar wel met een voorliefde voor economie, trends, markten en marketing.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Interview Arwin Bos (Cosun)

'Waterkwaliteit is bij Cosun een topprioriteit'

Nieuws Suikerbieten

Cosun draait eerste biobietencampagne dit jaar

Nieuws Agribusiness

Cosun stelt nieuwe financiële baas aan

Nieuws Ondernemen

Vreugdenhil stapt met Cosun in plantaardige melk

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden