Shutterstock

Nieuws Agribusiness

Cosun wil versneld groei in biobased oplossingen

7 April 2023

Cosun wil in een hoger tempo groeien in de ontwikkeling en productie van biobased oplossingen. Het coöperatieve foodconcern heeft daarvoor de nieuwe business unit Cosun Biobased opgericht. Cosun heeft donderdag 6 april bekendgemaakt dat Geert-Jan Beijering per 1 juli wordt benoemd tot directeur van dit onderdeel. 

Beijering is nu nog Global product director bij Nouryon en had daarvoor diverse managementfuncties bij AkzoNobel. Nouryon, dat ingrediënten en toepassingen voor onder andere papier, farmaceutica, persoonlijke verzorging en bouwmaterialen ontwikkelt en verkoopt, is in 2018 van AkzoNobel afgesplitst. Cosun heeft de ambitie om snel te groeien in biobased oplossingen. Cosun Biobased is al actief in de Home Care en Personal Care en wil deze groei verder versnellen. Ook zullen andere plant-based kansen worden verkend, meldt het bedrijf in een verklaring

De ingrediënten van deze producten worden onder meer ontwikkeld uit reststromen van de suikerbiet (foto) De kennis en het netwerk van Beijering op deze markten moet een bijdrage leveren aan deze versnelde groei. Cosun focust in haar vorig jaar gepresenteerde strategie Unlock 25 op winstgevende groei in plantaardige eiwitten, voedingsvezels en biobased grondstoffen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Eric de Lijster

Eric is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Als telg uit een akkerbouwfamilie stroomt het boerenbloed bij Eric door de aderen. Hij beschouwt zich als een generalist, maar wel met een voorliefde voor economie, trends, markten en marketing.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Nieuws Ondernemen

Vreugdenhil stapt met Cosun in plantaardige melk

Nieuws 7e Actieprogramma

Teleurstelling bij Cosun om winterteeltenlijst

Nieuws suikerbieten

Bietenzaai dreigt laatste sinds telling te worden

Nieuws Jaarcijfers

Cosun nog niet content met fors verbeterde resultaten

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox