Cosun

Nieuws Agribusiness

Cosun stelt nieuwe financiële baas aan

4 Oktober 2023 - Redactie Boerenbusiness

Royal Cosun gaat een nieuwe chief financial officer (CFO) aanstellen. Mieke Philipsen wordt met ingang van 15 februari 2024 de nieuwe financiële baas van het coöperatieve foodconcern uit Breda. Philipsen, nu nog CFO bij Rousselot in Son, volgt dan Hans Schuil op. Schuil stapt over naar de suikerdivisie van Cosun: de Cosun Beet Company. 

Dit heeft Cosun woensdag bekendgemaakt. Philipsen (52) treedt per 1 november al in dienst bij Cosun voor een zorgvuldige financiële overdracht met Schuil, zo meldt het bedrijf. Ze werkt nu bij Rousselot, een producent van onder meer collageen en gelatine als ingrediënt voor voedsel en medicijnen. Daarvoor heeft ze onder meer gewerkt voor PwC, Vanderlande Industries en Boskalis. Volgens de verklaring van Cosun brengt zij 'waardevolle ervaring met zich mee op het gebied van procesoptimalisaties, fusies en overnames en de implementatie van bedrijfs- en digitale transformatie'.

Hans Meeuwis, de CEO van Cosun, laat doorschemeren dat de huidige CFO, Schuil zelf een nieuwe rol in de organisatie ambieert. Hij wordt CFO en directielid van Cosun Beet Company. "Ik ben blij dat Hans in lijn met zijn persoonlijke ambities een belangrijke rol gaat spelen binnen Cosun Beet Company", aldus Meeuwis.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Interview Arwin Bos (Cosun)

'Waterkwaliteit is bij Cosun een topprioriteit'

Nieuws Suikerbieten

Cosun draait eerste biobietencampagne dit jaar

Nieuws Ondernemen

Vreugdenhil stapt met Cosun in plantaardige melk

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden