Wintertijd kiestijd

Vier op vijf uientelers kiest zelf zijn uienras

14 Oktober 2013 - Redactie Boerenbusiness

Het merendeel van de Nederlandse uientelers kiest zelf zijn uienras. Dat doet hij in de wintermaanden, zo blijkt uit de AkkerbouwScanner 2013 van AgriDirect.

Ruim 80 procent van de Nederlandse uientelers is zelf verantwoordelijk voor de keuze van het uienras dat het komende jaar wordt geteeld. De afnemende partij is op circa 13 procent van de uienbedrijven doorslaggevend bij de uiteindelijke rassenkeuze. De meerderheid van de uientelers selecteert het uienras in de wintermaanden.

Het voorjaar is het zaaiseizoen voor de zaaiuienrassen. In de wintermaanden wordt echter al besloten welk ras er in het komende jaar geoogst gaat worden. 16,9 procent van de uientelers kiest al in december het uienras, in januari maakt 46,7 procent de keuze en in februari hakt 18,9 procent van de uientelers de knoop door.

Dit blijkt uit de resultaten van de AkkerbouwScanner 2013 die AgriDirect in januari en februari heeft uitgevoerd. In opdracht van een vooraanstaand leverancier van uienzaad zijn aan een selectie van circa 750 uientelers (zaai- en pootuien) met minimaal 5 hectare uien vragen voorgelegd over de rassenkeuze.

Persbericht_4 op de 5 uientelers zelf verantwoordelijk voor rassenkeuze 1.jpg

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

agridirect
Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden