Bod verhoogd naar 47 miljard

Monsanto aast nog steeds op Syngenta

25 Augustus 2015 - Redactie Boerenbusiness

Zadenconglomeraat Monsanto heeft zijn pogingen om Syngenta over te nemen nog niet opgegeven. Volgens Bloomberg heeft het Amerikaanse bedrijf zijn bod verhoogd naar 47 miljard dollar.

3

miljard

dollar voor boeteclausule

In het voorjaar wees Syngenta het bod af, omdat het te laag zou zijn. In het nieuwe bod zit een boeteclausule van 2 tot 3 miljard dollar als de overname door mededingingsautoriteiten wordt tegen gehouden. Eerder voerde Monsanto zijn bod al op met een groter deel in cash.

Syngenta zit ondertussen niet stil. Vorige week maakte het bekend dat het de bloemzadenactiviteiten, waaronder ook vestigingen in Hauwert en Enkhuizen, in de etalage zet. Belangrijkste argument voor de verkoop is dat bloemzaden geen kernactiviteit meer zijn. Syngenta wil zich in deze markt verder toeleggen op de productie van bestrijdingsmiddelen en meststoffen.

De verkoop van de bloemenzadendivisie kan Syngenta naar eigen zeggen helpen om een bepalende rol te spelen in de consolidatieslag in de branche. De verkoop van de divisie kan eventuele zorgen van toezichthouders over de gevolgen van een grote overname voor de concurrentie wegnemen.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden