Vernieuwd platform

Handel in je broekzak met Uienhandel.com

28 Juli 2017 - Niels van der Boom

Het digitale handelsplatform voor uien: Uienhandel.com heeft een gedaantewisseling ondergaan. De nieuwe website is vanaf 28 juli live en direct inzetbaar voor de aan- en verkoop van uien. Zo is het onder andere mogelijk om vanaf je smartphone de handel te volgen en direct actie te ondernemen.

In 2013 startte de mogelijkheid om digitaal te handelen in uien. Ongeveer 2 jaar geleden stapte DCA Groep in als participant van Uienhandel.com. Eén jaar later werden alle resterende aandelen overgenomen van Agrifirm Plant. Het vernieuwde platform is de laatste stap in het optimaliseren van de digitale handel.

Vanaf de trekker kun je direct de handel volgen en verkopen

Handelen op je telefoon
De nieuwe website is volledig geschikt voor mobiel gebruik. Zo is ook onderweg of op de trekker de handel live te volgen en er kan direct actie worden ondernomen. Dit maakt de website tevens gebruiksvriendelijker voor kopers van uien. De online handelswijze staat open voor alle soorten en klasse uien. Zowel plant- als zaaiuien, gangbaar geteeld of biologisch product kunnen worden aangeboden en gekocht.

Geen beoordeling vereist
Een belangrijke verandering is dat partijen niet langer extern worden beoordeeld op hun kwaliteit. Via een slim invulformulier worden aangeboden partijen snel en overzichtelijk gecategoriseerd en inzichtelijk gemaakt. Ook de communicatie tussen verkoper en koper is versimpeld. Ook is het mogelijk anoniem vragen te stellen over de aangeboden partij.

Helpdesk bij handelen
Met de nieuwe website beschikt Uienhandel.com over een handelsdesk met specialisten, die kopers en verkopers bijstaat. Zij kunnen hulp bieden bij het uitbrengen van een bieding, het uploaden van te koop aangeboden partijen of het afwikkelen van transacties. Handelen verloopt zo sneller en gemakkelijker.

Gratis registratie
Verkopers en kopers kunnen zich gratis registreren op het handelsplatform. Bent u abonnee van Boerenbusiness.nl? Dan kunt u uw huidige gegevens gebruiken om in te loggen en zo direct aan te slag te gaan.

Inmiddels is ook het eerste aanbod op de website geregistreerd. Een perceel van 3 hectare Hyskin zaaiuien in Flevoland wordt aangeboden voor afland levering.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden